Udstillinger
Melchior Lorck, detalje fra Konstantinopel prospekts blad XI ca. 1559-61

Melchior Lorck, detalje fra Konstantinopel prospekts blad XI ca. 1559-61, tilhører Universitetsbiblioteket i Leiden

Et blik på det fremmede

Melchior Lorck i Tyrkiet 1555-1559

18. april – 3. august 2008

En berejst kunstner
Melchior Lorck (1526/27- efter 1588) er den første danske kunstner, hvis livsværk er omfattende dokumenteret. Hans forbindelser til den danske konge Christian 3. og den tyske kejser Ferdinand 1. førte ham vidt omkring i Europa, tilmed til Tyrkiet, hvilket på det tidspunkt var et yderst sjældent rejsemål.

Tyrkerværket
Der kom 128 træsnit ud af Lorcks rejse, og hans hensigt var at udgive dem i en bog. Det lykkedes imidlertid ikke for ham. Tyrkerværket, som bogen kaldes, udkom først i 1626, længe efter Lorcks død.

Om udstillingen
Med omkring 120 træsnit, kobberstik og tegninger gav udstillingen et omfattende indblik i Lorcks særegne udtryk. Mange af hans billeder fra Tyrkiet giver anledning til undren i dag. Hvem var Lorck? Hvad var det han ville fortælle? Hvilket indtryk ville han give europæerne af Tyrkiet?

Fejring af Lorck
Udstillingen blev vist i anledning af et stort bogværk om Lorck, skrevet af Erik Fischer, den forhenværende overinspektør ved Den Kongelige Kobberstiksamling på Statens Museum for Kunst. Således er den en del af en større markering af Melchior Lorck, hvor også Det Kongelige Bibliotek medvirkede med udstillingen "Billedet af Tyrkiet?".

Læs mere om...
Udstillingens temaer
Om titelbladet
Kunstneren Melchior Lorck

 

Udstillinger 2008

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster