Udstillinger

Jørgen Haugen Sørensen: "Mens vi venter"

Årets Billedhugger på Statens Museum for Kunst 28. marts 2007 - 3. marts 2008

En af Danmarks væsentligste billedhuggere
Jørgen Haugen Sørensen (f. 1934) er en af Danmarks helt store billedhuggere. Siden han debuterede på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1953 har han markeret sig som en af de mest betydningsfulde skikkelser på den danske kunstscene. Med et utal af udstillinger har han vundet stor anerkendelse både nationalt og internationalt.

Nye værker
Udstillingen "Mens vi venter" viste 201 af Jørgen Haugen Sørensens senere skulpturer i ler. Værkerne kredsede om temaer som vold, ytringsfrihed, overmagt, liv og død. Flertallet af værkerne var skabt særligt til udstillingen og derfor ikke vist før.

Årets Billedhugger
Med Årets Billedhugger sætter Statens Museum for Kunst ekstra fokus på skulpturen. I de kommende år inviterer museet en kunstner til skabe en udstilling i Skulpturgaden.

Som en integreret del af udstillingen blev filmen Jeg mener - Jeg ser vist hver hele time dagen igennem i Skulpturgaden. Dokumentarfilmen er instrueret af Malene Ravn og handler om Jørgen Haugen Sørensen og hans arbejde.

Yderligere oplysninger
Se værker
Biografi
Læs om Malene Ravns film om Jørgen Haugen Sørensen

Augustinus Fonden og Nykredit er hovedsponsorer for "Årets billedhugger på Statens Museum for Kunst". Bestseller A/S har støttet udstillingen.

Tidligere udstillinger 2008

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo