Udstillinger
Chris Burden, The Flying Steamroller, 1996, Enrique Metinides, Untitled, 1962-1985

Chris Burden, The Flying Steamroller, 1996, Enrique Metinides, Untitled, 1962-1985

Reality Check er...

Kunst og virkelighed
Kunst og virkelighed er to uadskillelige størrelser. Kunst eksisterer i virkeligheden og som en del af den. På den ene side eksisterer værket som konkret genstand eller udsagn i verden og på den anden side er værket en konstruktion og en fiktionalitet – en repræsentation. Det er kunstens vilkår og har altid været det. Samtidskunsten har dermed ikke patent på virkeligheden.

Hvorfor Reality Check?
Reality-tv, dokumentarfilm og internet er en del af vores hverdag. Vi taler om som-om-virkeligheder, lokale virkeligheder og uvirkelige virkeligheder. Kunstnere har længe interesseret sig for, hvordan virkeligheden vendes og drejes. Gengivelser af virkeligheden afhænger af, hvordan historier vinkles, hvem der fortæller, hvad der fortælles og hvad der udelades. Denne udstilling checkede kunstens virkeligheder, mens kunsten checkede vores.

Kategorisering
Udstillingens værker var udvalgt i forhold til tre forskellige kategorier, der alle tager udgangspunkt i virkelighedsbegrebet. Disse tre kategorier er dokuficering, re-enactment og objektets rekontekstualisering. Grænserne mellem kategorierne er dog flydende, og nogle værker hører hjemme i to eller alle tre kategorier.

Dokuficering
Re-enactment
Objektets rekontekstualisering

Tilbage til forside

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo