Udstillinger

Bjørn Nørgaard i aktion

Bjørn Nørgaard. Remodelling the World Again Again Again.
3. oktober 2010 på Statens Museum for Kunst

Aktionen
Aktionen som arbejdsmetode blev dokumenteret gennem film, foto, video og objekter på den store udstilling Bjørn Nørgaard. Re-modelling the World. Men da aktionen i sin natur kun udfoldes og opleves i konkret tid i et konkret rum, udførte Nørgaard en af sine skulpturelle demonstrationer i selve udstillingen.

En væsentlig udtryksform
Den kunstneriske aktion er en væsentlig del af Bjørn Nørgaards livsværk, hvilket blev dokumenteret på udstillingen blandt andet med Børs-aktionen og den herostratisk berømte Hesteofring fra de tidlige år. Nørgaard har siden de første forsøg med aktioner på Eks-skolen i midten af 60'erne udviklet aktionsformen blandt andet gennem deltagelsen i Joseph Beuys aktioner og siden gennem det mangeårige samarbejde med komponisten og fluxus-kunstneren Henning Christiansen.  

Total iscenesættelse
Aktionen Re-modelling the World Again Again Again opsummerer og forbinder elementer i Bjørn Nørgaards kunst i en total iscenesættelse. I en scenografi der var placeret centralt i udstillingen stod materialerne til aktionen klar siden udstillingens start. Nørgaard  indtog aktionsrummet og satte gips, ler, træ, sirup, spejle og andre materialer i spil i en skulpturel demonstration med etiske og eksistentielle overtoner.

Aktionen varede 1½ time og blev også vist som projektion på museets Scene.

Copyright alle billeder: Bjørn Nørgaard. Foto: Frida Gregersen/SMK Foto

Gå til udstillingens forside Bjørn Nørgaard. Remodelling the World


Bjørn Nørgaard aktion på SMK

Bjørn Nørgaard udførte 3. oktober 2010 en aktion på museet i forbindelse med udstillingen 'Remodelling the World'. Aktionen varerede 1 time og 30 minutter og involverede sirup, gips og en nøgen Bjørn Nørgaard.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo