Udstillinger

Bjørn Nørgaard. Re-modelling the World

16. april - 24. oktober 2010

Bjørn Nørgaard, Thorvaldsens portræt-buster/Wasserspiegel, 1976. Copyright Bjørn Nørgaard. Foto: SMK Foto

Bjørn Nørgaard, Thorvaldsens portræt-buster/Wasserspiegel, 1976. Copyright Bjørn Nørgaard. Foto: SMK Foto

Samfundsrevser og hofkunstner

Du kender måske Bjørn Nørgaard fra gobelinerne til Riddersalen på Christiansborg, eller fra Hesteofringen – eller nu senest for hans arbejde med at skabe gravmælet til regentparret? Bjørn Nørgaard er til stede i offentligheden i mange roller som kunstner, som debattør, kritiker og provokatør.

Om udstillingen

Udstillingen Re-modelling the World præsenterede Bjørn Nørgaard som kompromisløs kunstner, der konstant udfordrer de gængse forestillinger om kunsten. Du kunne få overblik over og fordybe dig i en af de største danske samtidskunstnere. Hans kunst er overvældende og han er kolossalt produktiv. Udstillingen bød på 115 værker fra hans næsten 50 års virke, som præsenterede hans hidtidige livsværk kronologisk fra midten af 1960’erne og frem til 2010. Værkerne spændte over skulpturer, aktioner, installationer, film og grafik.

Bjørn Nørgaard, So sorry (og i baggrunden andre værker fra Atypia I-II), 2005-2006. Copyright Bjørn Nørgaard. Foto: SMK Foto

Bjørn Nørgaard, So sorry (og i baggrunden andre værker fra Atypia I-II), 2005-2006. Copyright Bjørn Nørgaard. Foto: SMK Foto

Om titlen: Re-modelling the World

Bjørn Nørgaard genmodellerer verden igen og igen. Han undersøger og udforsker både materialer, former, kulturelle forestillinger og etiske problemstillinger. Udstillingens titel refererer altså til Bjørn Nørgaards måde at arbejde på, men også til et helt konkret værk.

Her på hjemmesiden

Du kunne forberede dig på dit besøg i udstillingen her på hjemmesiden og få praktiske informationer. Du kan stadig se film om og med Bjørn Nørgaard, ligesom du har mulighed for at lære mere om Bjørn Nørgaard og de fire udvalgte værker, som var med i udstillingen.

Guide og bog til udstillingen

Du kunne gratis få en guide til udstillingen, når du besøgte museet for at se udstillingen. Hvis du vil gå i dybden, er der mulighed for at købe kataloget til udstillingen i museets boghandel, så længe lager haves. Du kan også gratis downloade guiden her (PDF 631 KB)

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo