Udstillinger

Inspirationskilder og netværk

©

©

Abildgaard fik klassicismen og historiemaleriet ind med modermælken på akademiet, hvor hans væsentligste lærere var Johannes Wiedewelt og Johan Edvard Mandelberg.

I Rom studerede han indgående de store renæssancekunstnere Michelangelo og Raphael og knyttede venskaber med andre jævnaldrende kunstnere, der også var på dannelsesrejse til den evige stad – heriblandt Johan Heinrich Füssli og Johan Tobias Sergel, som forblev hans gode ven livet igennem.

Tilbage i Danmark talte hans omgangskreds billedkunstnere som Jens Juel og C.F. Høyer, højtuddannede folk som Torkel Baden og Peter Andreas Heiberg (der blev landsforvist 1799 pga. sin ”lige lovligt udstrakte brug af ytringsfriheden”) og digterne Jens Baggesen og Adam Oehlenschläger.

Abildgaard var desuden professor på akademiet og underviste kunstnere som Bertel Thorvaldsen, C.W. Eckersberg og Asmus Jacob Carstens samt tyskerne Caspar David Friedrich og Philipp Otto Runge.

Et af Abildgaards mere eksotiske bekendtskaber var den franske republiks udsending Philippe-Antoine Grouvelle, som var manden, der overbragte Louis XVI hans dødsdom.

Tilbage til Nicolai Abildgaard: Kroppen i oprør

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo