Udstillinger

Allora&Calzadilla

Allora&Calzadilla: "A man is not a dancing bear", 2008

©

Om kunstnerne
Kunstnerparret Jennifer Allora & Guillermo Calzadilla har samarbejdet siden 1995. De arbejder i et krydsfelt mellem antropologi og kunst med særligt fokus på, hvordan de underliggende magtstrukturer i den globaliserede verden påvirker sociale og geologiske forhold.

Videoværket En mand er ikke en dansende bjørn
I videoværket A man is not a dancing bear krydsklipper Allora & Calzadilla abrupt mellem glidende optagelser af et frodigt flodlandskab, et ramponeret interiør i et forladt hus og billeder af en ung mand, der uden for husets vindue trommer rytmisk på lamellerne i en persienne.

Filmen er optaget sidste år i New Orleans og Mississippi deltaet, hvor orkanen Katrina hærgede i 2005. Den peger på en næsten umulig poesi i en hverdagssituation, der udspiller sig i et ødelagt og efterladt hus. Som mange andre sociale boligbyggerier i området står huset endnu urenoveret tilbage, med et interiør, der bærer tydelige præg af oversvømmelsen.

Ligesom i andre af Alloras og Calzadillas værker udgøres lydsiden også her af en ’alternativ’ musikfremførelse, der henviser til både musik og ukonventionelle anvendelser af eksisterende genstande, som et middel til social overlevelse.

De små hændelser og de globale sammenhænge
I Alloras & Calzadillas fiIm tager kunstnerne udgangspunkt i situationer, der på forskellig måde refererer til politiske og kulturelle virkeligheder. De har et særligt blik for, hvordan tilsyneladende små, dagligdags hændelser kan fungere som billeder på overordnede globale sammenhænge.

Gennem disse situationer forsøger kunstnerne at åbne for måder at gentænke vores verdensorden og vore relationer til hinanden.

Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo