Udstillinger
Bob Dylan, The Incident, 2010 © Bob Dylan

Bob Dylan, The Incident, 2010 © Bob Dylan

Bob Dylan, Rainforest, 2010 © Bob Dylan

Bob Dylan, Rainforest, 2010 © Bob Dylan

Om udstillingen

Bob Dylan. The Brazil Series
4. september 2010 - 10. april 2011

På Statens Museum for Kunst gav udstillingen Bob Dylan. The Brazil Series en enestående mulighed for at få føjet endnu en facet til kunstneren og fænomenet Bob Dylan.

Dylan har altid haft projekter ved siden af musikken. Siden 1960’erne har han blandt andet arbejdet med billedkunsten. En række album covers og mindre udstillinger har været det synlige bevis på Dylans tidligere kunstneriske udfoldelser. Som kunstner skal man ifølge Dylan selv være i konstant bevægelse og forandring, og derfor synes en vekslen mellem forskellige udtryksformer helt naturlig.

”Jeg har altid malet. Jeg har altid holdt fast ved det på den ene eller den anden måde.”
1978

The Brazil Series
Malerierne havde Dylan skabt specielt til udstillingen på Statens Museum for Kunst, og det var således første gang de så offentlighedens lys.

Serien består af 40 akrylmalerier med brasilianske motiver, som derfor har fået den fælles titel The Brazil Series. Ifølge Dylan selv afspejlede netop denne udstilling hans bestræbelser som billedkunster, som i de seneste år er blevet intensiveret. Motiverne er taget fra vidt forskellige brasilianske miljøer. Fælles for dem er at de tager afsæt i den synlige virkelighed og ofte indeholder en fortælling med en klart aflæselig handling.

Iagttager af verden
I The Brazil Series viser Dylan, hvilken fænomenal en iagttager han er. Han bruger sine billeder til at fortælle os historier, der spænder lige fra det hverdagsagtige og registrerende til det voldsomt dramatiske, med stærke elementer af fiktion. Fortællingerne fra Brasilien strømmer ud af de sprækker kunstneren åbner op for os, og som små fragmenter danner de et samlet helhedsindtryk fra den rejse Dylan fører os med på.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster