Udstillinger

Kunsten i Træet

– en lille udstilling for alle nysgerrige men specielt til børn

25. juni – 4. september 2011

© SMK Foto

I tilknytning til museets aktuelle udstilling om træsnit præsenterer vi en lille udstilling specielt til børn med fokus på træ og træets mange udtryksformer.

Om udstillingen
Når du træder ind i rummet møder du en form for plankeværk. Plankeværket er højt, ensartet og afgrænser som en mur. Når du bevæger dig ned langs plankeværket, begynder lyset at trænge ud gennem sprækkerne i plankerne. Du skimter omridset af noget, der gemmer sig derinde. Der er et rum inde i plankeværket. Et rum beboet af skulpturer og forskellige ting i træ.

På den anden side af det høje plankeværk åbner sig et landskab i træ. Plankeværket minder fra denne side mere om et tæt krat eller en skovkant. For at finde værkerne, må du ind i små nicher, ned på hug og op på tæer. Nogle værker står dybt inde - andre opdager du måske slet ikke, fordi de er gemt så godt. Nogle gange er det måske de andre på udstillingen, du skimter gennem spækkerne. Fra en bakkeskråning kan du få overblik over landskabet og tage et hvil på skråningerne.

© SMK Foto

Opbygning
Hele installationen er bygget op af brugte fragtpaller og er stablet i to dele: En liggende, horisontal og en opretstående, vertikal stabling.
I den vertikale del er pallerne hele, halve eller kvarte, og små forskydninger skaber kig og rum.  I nogle af rummene bor forskellige objekter, mens andre rum  står tomme som små udstillinger af rummet selv.
I den horisontale stabling former pallerne én samlet, knækket flade, der hæver sig op mod rummets vægge. Pallerne er tilpasset hinanden og former ét objekt – et snit eller en biopsi af et landskab – et stykke konstrueret natur.

Pallerne er genkendelige og ens i form. Men de fortæller alligevel deres helt egne historier. De har forskellige mærker, der viser os, hvor de kommer fra i verden, og de har skrammer og spor fra deres rejser.

© SMK Foto

Ramme og værk
Hvornår pallerne er udstillingens ramme, og hvornår de selv er udstillingen, er bevidst tvetydigt. Der er ingen skilte og snore ved de indsatte værker. Det er pallernes forskydninger, der danner afgrænsninger mellem dig, rummet og skulpturerne. Den dramatiske lyssætning understøtter også denne dobbelthed. Rummet står i mørke, og lys strømmer ud inde fra pallestrukturerne. Nogle steder oplyses skulpturerne. Andre steder er det et lille udsnit af rummet mellem pallerne, der tegnes op af lyset og pludselig bliver til noget særligt.

Baggrund
Ida Flarup er uddannet arkitekt og arbejder primært med installation og udstillingsdesign. Hun er fast tilknyttet museets værksteder som underviser, hvor hun bl.a. står for workshops for børn og unge om arkitektur, installation og kuratering.

© SMK Foto

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo