Udstillinger

FOS og Frederik Jacobi, Still fra A MILLION TIMES, 2011

Re:Constructed Landscapes

2. november – 30. december 2011

Landskabet som ramme om fortællingen. - Det er det fælles omdrejningspunkt for tre meget forskellige film/videoinstallationer, der præsenteres i samarbejde med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX.

I krydsfeltet mellem billedkunst og film
Historisk har krydsfeltet mellem billedkunst og film haft stor betydning for både den eksperimenterende billedkunst og for art cinema genren.  Feltet synes nu for alvor at være genopdaget af både yngre film- og billedkunstnere, der samarbejder omkring produktionen af nye værker.

Med udstillingen Re:Constructed Landscapes sætter vi nu fokus på det tvær-mediale felt i samarbejde med dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX.

Yael Bartana og Camilla Nielsson, Still fra The Recorder Player of Sheik Jarrah, 2011

Fornyet interesse for landskabet i samtidskunst
Værkerne i udstillingen illustrerer en fornyet interesse for landskabet i samtidskunsten. Men landskabet er ikke længere rum for en rekreativ udfoldelse i opposition til kulturen. Tværtimod synes landskabet nu indlejret i kulturen.

Landskabet bliver dermed et rum, hvor socio-politiske, økonomiske, identitetsmæssige og filosofiske diskurser og tematikker i lige så høj grad kan udspille sig. Og Re:Constructed Landscapes præsenterer netop tre projekter, der alle genforhandler landskabets muligheder.

Henrik Plenge Jacobsen, Still fra Littorina, 2011

Tre værker - hvem står bag?
Den danske kunstner FOS og filmfotograf Frederik Jacobi rekonstruerer et uberørt arktisk landskab som en landskabelig metafor for civilisationens betydningsdannelser.

Den danske billedkunstner Henrik Plenge Jakobsen fremskriver et mytologisk potentiale i kystlandskaberne langs Østersøen, sammen med blandt andre den dansk-chilenske filmfotograf Manuel Alberto Claro.

Den israelske billedkunstner Yael Bartana og den danske antropolog og dokumentarinstruktør Camilla Nielsson undersøger landskabet som ramme om territoriale og sociale praksisser.

SMK og CPH:DOX
Udstillingen er kurateret af Tine Fischer fra CPH:DOX og Marianne Torp fra SMK og åbner på SMK sammen med festivalen den 2. november 2011. Festivalen varer til 13. november, men udstillingen vises året ud til 30. december 2011.

Det er fjerde gang SMK og CPH:DOX samarbejder omkring koncerter, seminarer, talks og filmprogrammer med udgangspunkt i krydsfeltet mellem billedkunst og film. Foruden udstilling Re:Constructed Landscapes præsenterer museet desuden to koncertevents i anledning af filmfestivalen.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo