Emily Wardill udstiller i x-rummet på museet fra den 11. maj 2012 til den 16. september 2012

Om udstillingen

Emily Wardill har skabt en fascinerende kærlighedshistorie, som kunne opleves i x-rummet fra den 11. maj til den 16. september 2012.

Jeg har prøvet at lave en kærlighedshistorie – og det er lidt af en udfordring i sig selv, især fordi det er gjort så mange gange før. Meget af filmen handler om følelsesmæssigt afsavn og om, hvordan det virker både i film og i konstruktionen af personerne. I filmen vil hovedpersonens kærlighed også være skjult og begrænset af det, som han ved, og det, som er umuligt at vide.

Kropslig bevidsthed
Værket blev vist som en stor projektion i det mørklagte x-rum. Wardill fortæller om sit arbejde med filmen: Jeg vil gerne have den til at fungere som en mellemting mellem en thriller og et digt, men i den forstand at filmen er optaget på en måde, så man tænker på sin egen krop og på, hvad den ved.

For Wardill er film – både det at lave og se film – en kropslig erfaring, eller måske snarere en situation, som automatisk aktiverer en kropslig bevidsthed. Hun siger selv, at hun med filmen i x-rummet helt bevidst forsøgte at aktivere en bevidsthed om ens egen krop gennem engagement i en andens historie.

Gennem filmen undersøger Wardill, hvordan internettet kan bruges manipulatorisk – både i forhold til Slalems selvfremstilling og som et redskab i hendes sociale og emotionelle manipulation af Eitienne. Samtidig bliver hele historien også en refleksion over, hvordan hjernen og kroppen er forbundne, og hvordan bevidstheden og det fysiske dermed opererer i en slags stadig feedbackrelation.

Performance og film
Filmen blev udviklet gennem workshopper i Lilith Performance Studio i Malmø. Den placerer sig et sted mellem performance og film – med performanceelementer, der siver ind i filmen, og filmelementer, der siver ind i performancen.

Titlen
Titlen på både udstillingen og værket er: found himself in a walled garden on the top of a high mountain, and in the middle of it a tree with great birds on the branches, and fruit out of which, if you held a fruit to your ear, came the sound of fighting. Det er et citat fra et essay af den irske poet W.B. Yeats (1865-1939).

Som begrundelse for at bruge citatet som titel siger Wardill: Det har noget over sig, noget som på en eller anden måde er i alle de værker, som jeg beundrer. Men jeg vil helst ikke forklare det, men bare lade det relatere sig til den film, jeg laver.

Interview med Emily Wardill

Interview med Emily Wardill


Få et smugkig ind i Emily Wardills univers og hør hende beskrive nogle af de ting der inspirerede hende til at lave filmen.

Emily Wardill i x-rummet

Læs om handlingen i Emily Wardills film, hvor hovedpersonen Eitienne forsøger at finde kærligheden på internettet.

Læs om den britiske kunstner Emily Wardill, der netop nu gør sig bemærket på den internationale kunstscene.

Nykredit er hovedsponsor for x-rummet