Udstillinger

Bag om udstillingen

20 kunstpiloter fra Unges Laboratorier for Kunst - ULK var i et halvt år på opdagelsesrejse i konservatorernes verden. Sammen med konservatorer og formidlere skabte kunstpiloterne udstillingen.

Museets viden om kunsten skal hele tiden gøres synlig og tilgængelig for brugerne. Med den mission indgik konservatorer, kunstpiloter og formidlere et samarbejde for at præsentere historien om fire næsten ens malerier fra 1500-tallet. Udstillingen fokuserede særligt på det maleri, som museet ejer.

Hvad er ULK?

ULK er et kreativt laboratorium og socialt community for unge på museet, og kunstpiloterne er frivillige unge, der rådgiver museet om at målrette ung-til-ung formidling og kommunikation.

Formidlingen af udstillingen

Afsættet for udstillingens formidling skete gennem en gruppe på 20 kunstpiloter, der havde været på opdagelsesrejse i konservatorernes verden for at følge den analytiske proces, de gennemgår for at nå nye faglige erkendelser. Teamet producerede en udstilling, der var dynamisk og inviterede til at gå på opdagelse i konservatorernes værksteder ved at gøre metoderne synlige: brugen af infrarød reflektografi, røntgen, ikonografi, mikroanalyser og dendrokronologi.

Kunstpiloterne fortæller om processen


Astrid R. Nordlund: Samarbejdet er givende og meget komplekst, da akademikere som unge drager nytte af hinandens viden, lige såvel som uvidenhed. Det skaber en balance, hvor kommunikationen og diskussionen når et plan alle kan være med på, og tør deltage i. Formålet er jo, at vi bedst muligt opnår brugernes interesse og nysgerrighed.

Karoline Krabbe: Man får et indblik og en indflydelse på nogle processer, der normalt ikke er tilgængelige. Det føles lidt som om, at man får del i en lille hemmelighed - alt det, der sker uden for udstillingerne...

Frederik Worm Nielsen: Processen omkring denne udstilling, har været utrolig interessant personligt, og enormt inspirerende for gruppen. Det er direktet ung-til-ung formidling med dybde, intensitet og poesi. Det er super vigtigt rent kulturelt, men også et sjovt og vigtigt alternativ til de steder, hvor vi ellers er aktive; Roskilde Festival, Facebook, Youtube ,Twitter etc.

Laura Vangsgaard: Dét at ens stemme og meninger bliver hørt i en ellers udadtil lukket verden, er en fantastisk oplevelse og det var netop dét, jeg oplevede i skabelsen af udstillingen 'Gennemlyst'. At man sammen med et kvalificeret hold af museumsfolk kan få stablet en udstilling på benene, hvor ens holdninger og synspunkter bliver taget i betragtning i alle faser lige fra idé til modelbygning og ophængning er meget bekræftende. Dette viser, at en statsligt institution som SMK også formår at inddrage brugerne.

Hans Cabrillos Jacobsen: Det har været super fedt og spændende at følge udstillingens proces fra start til slut, den måde at se ens ideer og skitser gå fra papiret - til at blive udført virkeligheden.

Vil du vide mere om kunstpiloterne?

ULK

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo