Udstillinger

FOS

Med FOS's egne ord

Læs hvad FOS selv har skrevet om One Language Traveller


1)
En et-sproget rejsende er lidt af et paradoks, for det kræves jo af den rejsende at man forstår flere sprog. Men her er der tale om en rejsende med kun et sprog, således kan vedkommende kun orientere sig på turen med sit medbragte sprog.

2)
Det sociale stof er som sproget: på en gang en bevægelse gennem luften OG en fysisk manifestering.

3)
Hvorledes bliver materiale til? Og hvordan bliver det derfra til en betydning og et sprog? Vi rejser til sproget gennem stier, linjer og systemer. Vi er mellemlægspapiret mellem disse dele. Dermed forbinder vi delene men samtidig begrænser det vores forståelse af, hvad materialet virkeligt er.

4)
Rejsen kunne beskrives på følgende måde: et felt spændes og trækker i det tilstødende felt, denne bevægelse skaber en modsætning til det der var før. En simpel reaktionen fortsætter og danner en række nye bevægelser indtil stoffet opstår og rejser sig til objekter. Objekterne skaber til sammen massen, hvor det enkelte objekt optages i mængden igen. Denne sløjfe eller bevægelse kan ses som oversættelser fra et system til et andet, fra stof til betydning til sprog. One Language Traveller beskriver en sådan bevægelsesrejse.

5)
Rejsen går gennem et sæt rammer, hvor materialet forarbejdes og langsomt fortættes til et objekt eller et sprog – til noget som vi fælles kan tale om. For vi er fælles om forståelsen af hvad en stol er, men ikke fælles om de følelser vi har for den.

6)
Objektet er således et værktøj og dette objekt er med til at skabe en funktionel ramme, som skaber andre værktøjer til videre brug. Men dette værktøj fortæller også i sig selv, hvad det kommer af.

FOS

© FOS, One Language Traveller, 2011. Foto: Anders Sune Berg

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo