Scenens aktører

Med sine værker har Lautrec udødeliggjort en række af de sangere, dansere og skuespillere, der optrådte på Montmartres forlystelsesscener i 1890’erne.

 

Lautrec opsøgte især café-koncerterne og dansehallerne i Paris. Han var fascineret af de optrædenes gestik, ansigtsudtryk og den intensitet og ekspressivitet, de udviste. Men Lautrec spillede også selv en rolle i komedien.

Toulouse-Lautrec

Henri de Toulouse-Lautrec

Fransk kunsts enfant terrible, krøblingen med de adelige aner, kunstneren der faldt i et med sin motivverden. Læs biografien og se portrætfilmen og få nuancerne med.

Jane Avril

Jane Avril

En af Moulin Rouges største stjerner. Med sit røde hår og sin slanke skikkelse er hun et let genkendeligt motiv i Lautrecs værker og nok den af stjernerne, han havde det tætteste forhold til.

La Goulue

La Goulue

Navnet betyder den forslugne. Hun var danser og prostitueret. Hendes optræden var spektakulær, vulgær og grænseoverskridende.

Yvette Guilbert

Yvette Guilbert

Sangerinde, der let genkendes på de lange sorte handsker. Lautrec var som mange andre fascineret af hendes særprægede fremtoning og udtryksfulde stemme.

Aristide Bruant

Aristide Bruant

Satirisk visesanger og indehaver af kabareten Le Mirliton. Bruant skrev grove og politiske sange om de fattiges vilkår i Paris og opponerede imod borgerskabets finkultur.

Film fra Paris 1900

Smartphone applikation

Smartphone-app til udstillingen

Hør endnu mere om værkerne, kom i stemning med musik fra perioden og zoom helt tæt på.

 

Download udstillings-app'en til din smartphone