Udstillinger

Om udstillingen

Udstillingen slog ned på et af de mest hæsblæsende kapitler i tysk kunsts historie. Med værker af blandt andre Kandinsky, Klee og Nolde blev konturerne af den tyske modernismes jagt på sandhed og identitet tegnet.

Hvad betyder det at være tysk? Hvad er sand kunst?

I 1871 blev Preussens Kong Wilhelm udråbt til kejser af Tyskland, og den tyske nationalstat opstod. Både før og efter Tysklands opståen diskuterede man, hvad tysk identitet var. 

Diskussionen bredte sig til kunsten, hvor forsøget på at finde en national identitet også kom til at handle om kunstens karakter og samfundsengagement. Kunstnerne ville forny kunsten og have nye svar på spørgsmålene: Hvad er sand kunst? Hvordan ser kunst ud? Hvad handler kunst om?

Modernismen bliver til

Udstillingen slog ned på et tidspunkt i den tyske kunsthistorie, hvor modernismen blev til, og den fulgte udviklingen i kunsten fra 1890 til 1930. Der blev sat fokus på centrale værker på papir af kunstnere, som prægede kunstlivet i Tyskland i perioden, uanset om deres herkomst var tysk eller ej.

70 tegninger og grafik

Udstillingen bestod af godt 70 stykker grafik og tegninger. Hovedparten kom fra Den Kgl. Kobberstiksamlings egen samling af tysk kunst, men der blev suppleret med enkelte lån fra andre danske samlinger.

Læs om Den Kongelige Kobberstiksamling

Franz Marc, Skabelseshistorie II, 1914.

Franz Marc, Skabelseshistorie II, 1914.

Erich Heckel, Idyl, 1923.

© Erich Heckel, Idyl, 1923.


arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo