Udstillinger

Maleri | 25.okt.2012

Mug på maleri

Jeg har et oliemaleri, hvor der er kommet skimmel/mug-pletter på bagsiden. Er det muligt at få det af, og er det noget jeg evt. kan gøre selv?

Hvis dit maleri er olie på lærred – vil jeg anbefale dig at gøre følgende:

Tørrensning som støvsugning er det bedste – alt med vand er skidt for lærredet, det kan krympe og forårsage opskalninger i grundering og farve.

Læg maleriet med forsiden ned på et bord eventuelt på et håndklæde, så rammen ikke bliver ridset.

Støvsug de løse partikler af – med den lille runde bløde langhårede møbelbørste, som hører med til de fleste støvsugere. Du må ikke trykke for hårdt, da det kan give mærker eller revner i farvelaget,  og du skal have mindst muligt sug, så lærredet IKKE følger med op i børsten.

Sørg for at maleriet ikke kommer til at opholde sig i fugtige omgivelser igen, da mug eller skimmelsvampe kan udvikle sig, når det er for fugtigt – over 60 til 70 % fugtighed. Selv efter støvsugning vil der nemlig altid være bittesmå svampesporer tilbage i lærredsfibrene. Derfor er kældre eller fugtige ydermure i det hele taget ikke gode steder at opbevare malerier.

Da jeg ikke kender skadens omfang eller maleriets øvrige tilstand, er det svært at give mere præcise anvisninger. Hvis du ikke er tilfreds, kan jeg kun anbefale, at du kontakter en professionel konservator direkte.

Venlig hilsen
Pauline Lehmann Banke
Konserveringstekniker, maleri

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 6.mar.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo