Udstillinger
Kort over Parkmuseerne.

Flere blomster i Københavns nye museumskvarter

Parkmuseerne er Københavns nye museumskvarter. Det består af Davids Samling, Filmhuset, Den Hirschsprungske Samling, Rosenborg Slot, Statens Naturhistoriske Museum og SMK.

Tilsammen rummer de seks kulturhuse Danmarks største og ypperste samling af kunst og naturarv. I foråret 2013 satte de alle fokus på blomster.

Seks blomsterudstillinger

Mens SMK viste udstillingen Blomster og Verdenssyn, kunne du opleve Flora Danica på Rosenborg Slot, levende blomster i Botanisk Have, blomster i islamisk kunst i Davids Samling, film med og om blomster i Filmhuset og forårsmotiver på Den Hirschsprungske Samling.

Flere oplevelser for alle

I løbet af foråret 2013 inviterede Parkmuseerne til en række fælles aktiviteter og events, som bandt arkitektur, museer og de grønne parker i kvarteret tættere sammen og skabte endnu flere oplevelser for alle.

Se hvad der skete på de andre museer

Den Hirschsprungske Samling: Blomstringstid

19. marts - 23. juni 2013
L.A. Ring, Fritz Syberg og Harald Slott-Møller malede alle billeder af foråret, men med hver deres fokus. Der var i tiden en særlig interesse for årstiderne – ikke mindst foråret, og motivet går igen i billedkunst, musik og litteratur.

Læs mere om udstillingen (eksternt link)

Davids Samling: Flora Islamica – plantemotiver i islamisk kunst

22. marts - 27. oktober 2013
Plantemotiver i form af ranker, blade, blomster, frugter og træer er blandt de allermest anvendte i islamisk kunst. Du kunne opleve det på alle måder farverige emne og glæde dig over de mange vidunderlige fremstillinger af planter og blomster set gennem muslimske kunstneres øjne.

Læs mere om udstillingen (eksternt link)

Filmhuset

19. marts - 9. april 2013
Filmhuset huser en af verdens største samlinger af fotografier fra film, og viste en række af fotografierne i udstillingen. De udstillede fotografier havde det til fælles, at blomster spiller en væsentlig rolle – romantisk, ironisk, metaforisk eller ganske enkelt æstetisk.

Læs mere om udstillingen (eksternt link)

Statens Naturhistoriske Museum: Flora Danica

20. marts 2013
Det begyndte med et multebær. Siden hen blev tusindvis af blomster, alger og svampe tegnet og trykt til en storslået bog om Danmarks vilde planter: Flora Danica. Udstillingen fortalte den eventyrlige historie om de danske botanikere, der drog ud i naturen for at kortlægge den danske flora.

Læs mere om udstillingen (eksternt link)

Rosenborg Slot: Viden skaber kunst – Blomster på Rosenborg Slot

21. marts - 23. juni 2013
Udstillingen satte fokus på to af museets fineste samlinger: Flora Danica Porcelænet og 50 blomstermalerier af maleren, botanikeren og entomologen Maria Sybilla Merian (1647-1717). Begge samlinger har deres udspring i jagten på at opbygge viden om og dokumentation af naturen.

Læs mere om udstillingen (eksternt link)

Parkmuseernes logo

Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo