Udstillinger

Om udstillingen – We the People (Detail)

I 1886 blev det måske mest ultimative symbol på demokrati og frihed skabt. Danh Vo fik fremstillet en nøjagtig kopi af Frihedsgudinden. Han splittede den i cirka 400 dele og sendte den ud i hele verden.

© Billede af Danh Vos skulptur We the People under opbygning i Shanghai, marts 2012

Symbolet på den nye demokratiske nation

Udstillingen tog udgangspunkt i et af de helt centrale symboler i den amerikanske identitetsikonografi: Frihedsgudinden. Skulpturen er symbolet på den nye demokratiske nation, og det første generationer af immigranter så ved ankomsten til det forjættede land.

En komplet kopi

Danh Vo har skabt en nøjagtig kopi i størrelsesforholdet 1:1 af den franske billedhugger Frédéric Auguste Bartholdis 45 meter høje frihedsgudinde fra 1886, som står på Liberty Island i New Yorks havn.

Udstillingens titel

Den overordnede titel for Danh Vos skulptur er We the People. Titlen er hentet fra USAs forfatning fra 1787, som netop indledes med de tre ord. Udstillingen i Skulpturgaden havde tilføjet (Detail) til den overordnede titel og refererede til, at det kun var nogle dele af skulpturen, der kunne opleves på museet.

Model af Frihedsgudinden med indtegnede dele i værkstedet i Shanghai.

Enkeltstående skulpturer
Ligesom originalen er Vos kopi fremstillet i kobberplader. Kopien af Frihedsgudinden er dog ikke og vil ikke blive sammensplejset som den originale statue. I stedet vil kopien af Frihedsgudinden, som blev fremstillet på et metalværksted i Shanghai, være splittet i cirka 400 dele.

En udstillingen, der nytænkte det klassiske udstillingsformat

Ligesom projektet selv udfordrer både den gængse opfattelse om originalitet, og hvad en skulptur er, så nytænkte udstillingen også det klassiske udstillingsformat.

Gennem udstillingsperioden kom nye enkeltdele af skulpturen til, nogle blev rykket rundt, og andre blev sendt videre. Det vil altså sige, at udstillingen hele tiden forandrede sig, og at delene var i transit på SMK.

De mange dele blev altså løbende udstillet forskellige steder i hele verden. Du kunne opleve cirka 100 elementer i Skulpturgaden på museet.

Det monumentale og meget symbolske vartegn, Frihedsgudinden, blev til et opsplittet og omrejsende fænomen, der gennem nye kombinationer og i mødet med publikum verden over skabte nye betydninger.

Få et overblik over, hvor de enkelte dele af Danh Vos værk befinder sig:


Vis We the People (Detail) på et større kort


Klik på linket for at se alle de steder i verden, Danh Vos skulptur har været.

Senest opdateret: 2.mar.2017
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo