Filip Vest

22 Skies digital projektion

Med værket 22 Skies har Filip Vest isoleret himlene fra 22 malerier i SMK’s samling Dansk og Nordisk kunst 1750-1900 og lavet en digital sampling, der projiceres op i museets loft.

”Ved isoleringen af himlene fra resten af motivet forsvinder de elementer, der peger på en bestemt tid, og himlene bliver i stedet en slags universelle billeder. I samplingen af dem sker der en opløsning af tiden og geografien, hvor den tid der ligger mellem billederne indbyrdes, og mellem billederne og beskueren, forsvinder.”

Lundbyes Kyst – Forglemmelse 3-delt væginstallation med digital print

Lundbyes Kyst – Forglemmelse er en serie billeder, der tager udgangspunkt i Lundbyes maleri En Dansk Kyst (1843). En digital version af billedet er blevet ødelagt i computeren, sådan at alle koderne i billedfilen stadig er intakte, men computeren ikke ved, hvordan den skal sammensætte billedet. Hvert billede i serien er computerens forsøg på at genskabe det originale maleri og genkalde sig, hvordan det ser ud.

”Processen i computeren bliver en slags analogi på forglemmelse og udviskede minder.”Filip Vest (f. 1995) er kunstner og studerer på Kunstakademiet Malmö.

En stor tak til Illux for print af billeder.

Værker i remixene

Nedenfor kan du se et lille udvalg af de mange værker, Filip Vest har brugt i sine remixes. Klik på billederne for flere informationer.

gggggg