Sergej Jensen

I x-rummet på SMK kunne du i efteråret 2016 udforske værker skabt af Sergej Jensen, der er kendt for sin utraditionelle tilgang til maleriet.

I efteråret 2016 kunne du opleve malerier og silketryk skabt af maleren Sergej Jensen i en udstilling i x-rummet – SMK’s eksperimenterende scene for samtidskunst. Udstillingen, som var Jensens første soloudstilling på et dansk museum, præsenterede en række af hans nyeste malerier.Silketryk og klodsede allegorier

Sergej Jensen er kendt for sin ukonventionelle tilgang til maleriet. Han har arbejdet med figurative motiver hentet fra vidt forskellige kunsthistoriske perioder og skoler. Lige fra renæssancen til romantikken og den tidlige modernisme – af og til fra alle sammen på en gang.

Ligesom nogle af hans tidligere monokrome og ”abstrakte” malerier, så henviser udstillingens nye figurative malerier også indimellem til genkendelige og velkendte motiver. 

I flere af hans figurative malerier er motivet baseret direkte på den originale kilde, der bliver projiceret og opmalet på lærrederne, i andre er elementer fra historiske og fotografiske motiver sat sammen i nye konstellationer og klodsede allegorier. Med denne projicer-og-mal-metode, der føjer flere elementer sammen, er disse malerier beslægtede med hans sammensyede, abstrakte kompositioner.

Nogle af malerierne i udstillingen på SMK inddrog scener og bygninger fra København. I en serie sort-hvide silketryk havde Jensen overført fotografier af sine egne malerier på nedskalerede lærreder. På den måde blev hans egne samplede værker en ny original kilde til en slags andengenerations repræsentation.

Sergej Jensen, Uden titel, 2016. Silketryk på lærred. Courtesy kunstneren og Avskarl, København/Galerie Neu, Berlin. Foto: Anders Sune Berg.

Om Sergej Jensen

Sergej Jensen er født i Danmark i 1973, vokset op i Tyskland, uddannet billedkunstner fra Städelschule i Frankfurt, bor og arbejder i dag på skift i Berlin og i New York.

Han har gennem de seneste år haft soloudstillinger på bl.a. Berlinische Galerie i Berlin (2013), på MoMA PS1 i New York (2011), i Kunsthalle Portikus i Frankfurt (2010), Aspen Art Museum i Colorado (2010) og på Malmö Konsthall, Malmø (2008). Hans værker indgår som del af den permanente samling på bl.a. Tate Modern i London og MoMA i New York.

Praktisk information

Udstillingsperiode
13. oktober 2016 –
30. december 2016 

Åbningstider
Tirsdag-søndag kl. 11-17
Onsdag kl. 11-20
Mandag lukket

Dagsbillet til museet
Voksen: 110 kr.
Ung (u. 30): 85 kr.
Barn (u. 18): Fri entré
1 voksen + 1 barn: 90 kr.
Årskort: Fri entré
Se alle priser

Årskort til SMK
Få adgang til et helt års kunstoplevelser med et årskort

Tilmeld dig SMK's nyhedsbrev

http://kunsten.nu/journal/maleri-uden-maling/

Maleri uden maling

Læs med, når kunsten.nu sætter spot på Sergej Jensen og hans værker.

Sergej Jensen, Uden titel, 2016. Silketryk på lærred. Courtesy kunstneren og Avskarl, København/Galerie Neu, Berlin. Foto: Anders Sune Berg.

Nyhedsbrev

Nyheder fra SMK

Tilmeld dig nyheder fra SMK og vær den første til at høre om nye udstillinger, koncerter, arrangementer og særtilbud.

x-rummet

x-rummet

I x-rummet kan du opleve udstillingsprojekter, der udfordrer og udforsker aktuelle kunstneriske problemstillinger.

Tidligere udstillinger i x-rummet

Tidligere udstillinger

x-rummet har siden 2001 været SMK's eksperimenterende scene for samtidskunst. Dyk ned i arkiv- et og se tidligere udstillinger.

www.obel.com/


Stor tak for støtte
til udstillingen