Undervisning

Mød os

Her er en liste med alle medarbejdere i Børn & Unge enheden. Nedenfor kan du bl.a. læse om vores undervisere, omvisere og værkstedsmedarbejderes baggrund, kvalifikationer og særlige interesser. Alle har undervisningserfaring inden for det kreative og/eller æstetiske felt.


Annette Skov

Ansat som underviser og omviser. Læser Kunsthistorie på Københavns Universitet. Annette er derudover cand.mag. i Nordisk Sprog og Litteratur. Annette er både interesseret i den teoretiske og praktiske side af kunsten. Hun elsker at arbejde med mennesker og historier og har, ved siden af jobbet som underviser og omviser, Københavns første hedelandskab, Refshaleheden.

Birgitte Lund

Ansat som værkstedsmedarbejder. Uddannet fra Danmarks Design Skole (1979) i Tekstil og Billedtryk/Billedkomposition. Birgitte underviser blandt andet på billedskolen. Det er også ofte hende, man kan møde i weekendværkstederne for børn. Desuden har hun har blandt andet været tilknyttet arrangementerne "Søndag på scenen”

Cecilia Westerberg

Ansat som værkstedsmedarbejder. Uddannet som BA i Fine Art (maleri) fra Chelsea College of Art & Design i London. Cecilia arbejder i sit kunstneriske virke med tegning, animationsfilm og artist books, samt afsøger forskellige vinkler på historiefortælling. Hun underviser både i maleri og tegning.

Christina Hamre

Ansat som værkstedsmedarbejder. Uddannet som billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København (2004). Christina arbejder primært med tegning og skulptur og har stor undervisningserfaring.

Elin Kromann

Ansat som værkstedsmedarbejder. Uddannet cand.phil. i Kunstteori og Formidling fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (2001). Herudover er hun Master of fine arts fra Malmö Konsthögskola ved Lunds Universitet (1999). Udover at være værkstedsmedarbejder på SMK, arbejder Elin i sit kunstneriske virke blandt andet med video og fotografi.

Ernst Helmer Hansen
Ansat som underviser og omviser. Læser historie ved Syddansk Universitet med tilvalgsfag i Museologi på Københavns Universitet. Ernst synes at kunst er særlig interessant i forhold til hvad det kan sige om udviklingen af tankestrømninger og verdensopfattelser igennem historien. Herunder finder han romantikken og det begyndende fokus på den menneskelige underbevidsthed yderst spændende.

Fillip Danstrup

Ansat som underviser og omviser samt bookingmedarbejder. Læser Moderne Kultur og Kulturformidling på Københavns Universitet. Har herudover en bachelorgrad i Kunsthistorie fra Københavns Universitet. Fillip er særligt interesseret i dansk og fransk maleri fra ca. 1800-1950, men hans interesser spænder vidt så både kunst før og efter denne periode udsættes for hans analytiske sans.  

Frederik Henrik Knap
 Ansat som Kunstformidler, Ansvarlig for Informationen & Unges Laboratorier for Kunst. Uddannet cand. mag. i Kunsthistorie.

Gisela Kruse Rønnow

Ansat som underviser og omviser samt bookingmedarbejder. Læser Moderne Kultur og Kulturformidling på Københavns Universitet. Har herudover en bachelorgrad i Kunsthistorie også fra Københavns Universitet. Gisela er særligt interesseret i rokoko, guldalder og tiden omkring industrialiseringen. Udgangspunktet for hendes interesse for kunsthistorie er, hvordan kunst og samfund afspejler hinanden.   

Hanne Ravn Hermansen

Ansat som værkstedsmedarbejder. Udannet på Danmarks Designskole og Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole. Hanne arbejder som kunstner inden for maleri, grafik og installation. På SMK laver hun workshops for både børn og voksne og underviser også på billedskolen. Hun elsker at begejstre og inspirere mennesker i alle aldre, til at arbejde med og analysere kunst.

Julie Maria Johnsen

Ansat som undervisnings- og udviklingsmedarbejder. Er uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet (2009) og Kunsthistorie fra Københavns Universitet. Julie interesserer sig for og har speciale i dialogbaseret undervisning på kunstmuseer.

Karen Land Hansen

Ansat som værkstedsmedarbejder. Er uddannet MA i Fine Art Sculpture fra The Royal College of Art and Design i London. Har herudover en BA i Fine Art Painting fra The National College. Karen arbejder med skulptur, installation og maleri. Bl.a. har hun lavet flere 'Drone-skulpturer', der er lette træ-strukturer inspireret af ubemandede dronefly. Hun arbejder med formidling af kunsten indenfor både maleri, tegning og skulptur.

Lejla Mrgan

Ansat som omviser. Læser Kunsthistorie på Københavns Universitet. Har Herudover en bachelorgrad i Kunsthistorie også fra Københavns Universitet. Lejla er særligt interesseret i ældre kunst – fra antikken til 1800tallet. Hun omviser primært i SMKs ældre samling med særligt fokus på nederlandske, tyske, italienske og danske værker.

Line Kanstrup Nielsen

Ansat som underviser og omviser samt bookingmedarbejder. Læser Kunsthistorie og Moderne Kultur på Københavns Universitet. Har herudover en bachelorgrad i Kunsthistorie og Journalistisk Formidling fra Århus Universitet/Danmarks Journalisthøjskole. Line er særligt interesseret i skandalekunsten, altså den kunst der kan provokere og skabe debat. Hun er ikke bleg for at vise værker, der kan fremkalde en god diskussion – det kunne fx være Bjørn Nørgaards hesteofring.  

Malene Hartmann

Ansat som værkstedsmedarbejder. Udannet cand.phil. i Teori og Formidling fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Malene laver omvisninger, underviser billedskolehold og laver workshops i Børnenes Værksted. Hun underviser primært i medierne tegning, maleri, collage, grafik og skulptur.

Marianne Grymer Bargeman

Ansat som Enhedsleder for Børn & Unge. Er uddannet mag.art. i Kunsthistorie (2003). Har herudover en bachelorgrad i Litteraturvidenskab (1998) samt en diplomuddannelse i Kunst- og kulturledelse (2012) med fokus på læring. Marianne har skrevet speciale om aktuelle positioner i maleri, men udover samtidskunst har hun også en stor interesse for hollandsk kunst 1300-1800.

Marie Nederby Kristensen

Ansat som underviser. Læser Pædagogisk Antropologi på Danmarks Pædagogiske Universitet. Er herudover uddannet som folkeskolelærer. Maries kunstinteresse er bred og hun har derfor interesse for de fleste af SMKs udstillinger. Dog med en forkærlighed for den ældre danske og nordiske kunst samt den moderne kunst.

Marika Seidler

Ansat som værkstedsmedarbejder. Udannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Marika arbejder primært med tidsbaserede medier, som film/ videoinstallation samt tegning, og papirinstallationer. I sit arbejde med børn og unge, har Marika især erfaring med at undervise tosprogede børn og unge.

Mathilde Teglgaard Nielsen

Ansat som omviser. Læser Kunsthistorie på Københavns Universitet. Er herudover cand.mag. i Medievidenskab. Mathilde har en bred interesse inden for kunsten, men når turen går rundt på SMK, er det gerne med stop ved barokkunst og dansk guldalderkunst.

Michael Boelt Fischer

Ansat som værkstedsmedarbejder. Uddannet Master of Fine Arts fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (2004). Michael interesserer sig for kunstværkets konceptuelle muligheder og mulige fysiske sammensætninger.

Michael Hansen
Ansat som værkstedsleder. Michael interesserer sig for hvad som helst. Uddannet fra Den Frie Lærerskole.

Michèle Rylander Christensen

Ansat som underviser og omviser samt bookingmedarbejder. Læser Historie og Oldtidskundskab på Københavns Universitet. Har herudover en bachelorgrad i Historie og Oldtidskundskab også fra Københavns Universitet. Michèle har en bred og vidtfavnende interesse, som bl.a. har ført hende gennem emner som nationalisme og erindringssteder, men også antik arkæologi og kunsthistorie. 

Mikkel Larsen
Ansat som underviser og omviser. Læser Kunsthistorie på Københavns Universitet. Har herudover en bachelorgrad i Kunsthistorie med tilvalg i Museologi også fra København Universitet. Mikkel har en særlig interesse for modernitetens billeder og for den sprudlende samtidskunst. Desuden besidder han en fascination for kunstens mangfoldighed og kunsten som et oplevelse- og debatskabende element.

Miriam Wistreich

Ansat som underviser og omviser. Læser Moderne Kultur og Kulturformidling på Københavns Universitet. Har derudover en bachelorgrad i Kunsthistorie fra Københavns Universitet samt en mastergrad i Interaktive Medier fra Goldsmiths College i London. Miriam er særligt interesseret i feministisk kunst, nye medier og researchbaserede praksisser og elsker at formidle sin viden til både skoleklasser og private grupper.

Nana Bernhardt

Ansat som Undervisningsansvarlig i Skoletjenesten/Statens Museum for Kunst. Er uddannet mag.art. i Kunsthistorie (2006). Nana har udgivet Dialogbaseret undervisning. Kunstmuseet som læringsrum i samarbejde med Olga Dysthe og Line Esbjørn (2012).

Nanna Starck

Ansat som værkstedsmedarbejder. Uddannet fra Det Kongelige danske Kunstakademi (2004).

Nina Dyrmose

Ansat som omviser. Læser Kunsthistorie på Københavns Universitet med tilvalg i Formidling og Kommunikation. Har herudover en bachelorgrad i Kunsthistorie også fra Københavns Universitet. Nina elsker bredden i SMKs udstillinger, som hun udnytter ved at spille perioder og stilarter ud mod hinanden. 

Nikolaj Recke
Ansat som kunstner i unges laboratorier for kunst. Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi.

Olivia Skjerk Frankel

Ansat som underviser og omviser samt bookingmedarbejder. Læser Digital Design og Kommunikation på IT Universitetet. Har herudover en bachelorgrad i Kunsthistorie fra Københavns Universitet. Olivia er særligt interesseret digital kunst, cyborgs og posthumanisme og elsker at undersøge hvordan kunstnere til forskellige tider har bearbejdet forholdet mellem menneske, krop og maskine.

Sigrid Marie Wilde Abrahamsen
Ansat som underviser og omviser. Læser Moderne Kultur og Kulturformidling på Københavns Universitet. Har herudover en bachelorgrad i Kunsthistorie og Kulturformidling ligeledes fra Københavns Universitet.
Sigrid er optaget af relationen mellem værk og betragter særligt i forhold til børn og unges oplevelse af kunst. Derudover er hun helt vild med SMKs samling af dansk og nordisk kunst fra 1750-1900.

Sisse Hoffmann

Ansat som underviser og omviser. Læser Kunsthistorie på Københavns Universitet. Har herudover en bachelorgrad i Kunsthistorie også fra Københavns Universitet. Sisse er særligt interesseret i samtidskunst, men hendes viden og interesse spænder bredt, ja, faktisk helt til renæssancenkunsten. Herudover er Sisse også meget engageret i de didaktiske aspekter af museumsformidlingen.   

Tine Hecht-Pedersen

Ansat som værkstedsmedarbejder. Udannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi som Billedhugger ved Bjørn Nørgaard og Hein Heinsen. Tine elsker at formidle kunst til alle og vægter særligt den sanselige oplevelse i forløbene. Hun har siden 2000 formidlet på Den Kongelige Afstøbningssamling og særlig indsigt i støbeteknikker og gips.

Tine Jakobsen

Uddannet arkitekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademi Billedkunstner, arbejder hovedsagelig med maleri, tegning samt installation.Formidling af alle de formulerede tilbud med værkstedsbesøg. Billed og skulpturanalyse i ældre, moderne og samtidskunst for alle grupper.

Toke Hal

Ansat som underviser og omviser på Den Kongelige Afstøbningssamling. Læser Klassisk Arkæologi på Københavns Universitet. Har herudover en bachelorgrad i Klassisk Arkæologi også fra Københavns Universitet. Toke elsker alskens antikke skulpturer ,og har det derfor som blommen i et æg på SMKs afstøbningssamling.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 15.jul.2015
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo