Undervisning
En dreng ser på Niels Hansen Jacobsens skulptur Skyggen fra 1897-98.

I nærkontakt med Niels Hansen Jacobsens skulptur Døden og moderen, 1892
I nærkontakt med Niels Hansen Jacobsens skulptur Skyggen.

Billedanalyse

Se vores undervisningsforløb, hvor vi arbejder med kunstens mange forskellige virkemidler:


Billedanalyse

Hvad er billedanalyse? Hvordan kan man analysere et kunstværk? Vi analyserer ældre og ny kunst og undersøger samspillet mellem kunstværkernes billedelementer og vores egne oplevelser af værkerne. På tværs af perioder og ismer undersøger vi, hvordan man kan analysere kunst. Det er målet at styrke forståelsen for centrale billedelementer, der indgår i forskellige kunstneriske udtryk. I 2-timers forløbet arbejder vi videre i værkstedet med udgangspunkt i et af de værker, vi har set.

Læs forløbsbeskrivelsen for 1-times forløb (pdf)

Målgruppe: 7-10. klasse
Varighed: 1 time eller 2 timer
Pris: 550 kr.eller 850 kr.


Kunst i kikkerten

Vi stiller skarpt på, hvordan man kan se og opleve kunst. For hvordan kan man komme helt tæt på et kunstværk og finde ud af, hvordan det er skruet sammen, og hvilke historier og oplevelser det kan rumme? Vi opfordrer eleverne til at sætte ord på deres oplevelse af værkerne og ser sammen på grundlæggende billedelementer som fx farver, linjer, kropssprog og symboler. I 2-timers forløbet arbejder vi videre i værkstedet med udgangspunkt i et af de værker, vi har set.

Læs forløbsbeskrivelsen for 0-3. klasse for 1-times forløb (pdf)
Læs forløbsbeskrivelsen for 4-6. klasse for 1-times forløb(pdf)

Målgruppe: 0-6. klasse
Varighed: 1 time eller 2 timer
Pris: 550 kr. eller 850 kr.


Rundt om skulpturen

Vi går på skulpturopdagelse i museets faste udstillinger og undersøger, hvad en skulptur kan, som et maleri ikke kan. I værkstedet laver vi skulpturer. Her er limpistolen et vigtigt værktøj. 

Målgruppe: 0-7. klasse
Varighed: 2 timer
Pris: 850 kr.


Ind i billedet – et forløb om perspektiv

Et maleri kan være som et vindue, man kigger igennem. Men der er stor forskel på, hvor langt vi ser. Nogle kunstnere dyrker maleriets fladhed, hvor andre har fokus på at skabe dybde. Ved hjælp af forskellige teknikker kan maleren snyde vores øjne og skabe perspektivisk dybde. I forløbet ser vi på udvalgte malerier i museets faste udstillinger, og derefter prøver vi selv kræfter med dybdeskabende teknikker i værkstedet. 

Målgruppe: 0-10. klasse
Varighed: 2 timer
Pris: 850 kr.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 30.sep.2015
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo