Undervisning
En gruppe elever og en museumsunderviser ser på Joakim Skovgaards maleri Kristus i de dødes rige fra 1891-94.

Børn ser sammen med en af SMK's undervisere nærmere på Joakim Skovgaards Kristus i de dødes rige.

Konfirmationsforberedelse

Som en del af konfirmationsforberedelsen tilbyder vi to undervisningsforløb. Vi er ikke teologer, men til gengæld er vi trænede i at fortolke visuelle udtryk. Det, mener vi, kan give en spændende og anderledes tilgang til stoffet. 

I bestemmer selv, om forløbet skal vare en time eller to. Når forløbet varer to timer, indeholder det også en tur i værkstedet, hvor der er mulighed for selv at være kreativ.


Mellem liv og død

Religion handler blandt andet om at tage stilling til det rigtige liv. Vi stiller skarpt på essentielle temaer, som mange kunstnere har arbejdet med gennem tiderne, og forsøger at sætte dem i relation til vores eget liv og hverdag. Gennem inddragelse af kunst, der handler om glæde og sorg, hverdag, kærlighed og fest stilles spørgsmål til religionernes og eftertænksomhedens rolle i nutiden. 

Hvis I har valgt et to-timers forløb, arbejder vi derefter videre i værkstedet med maleri og collage ud fra de sete værker.

Varighed:
1 time | 2 timer
Pris: 550 kr. | 850 kr.  


Bibelens fortællinger

Mange af kunstværkerne på SMK handler om at sætte billeder og fortolkning på kristendommens historier. Forløbet handler om forbindelsen mellem fortælling og billede, og hvordan man kan forstå kunstneres holdning til nogle af kristendommens vigtigste historier. Vi ser blandt andet på skildringer af de to testamenter samt nogle af de såkaldte apokryfe fortællinger, der ikke er kommet med i den Bibel, der læses i dag. 

Hvis I har valgt et to-timers forløb, arbejder vi videre i værkstedet med maleriets rum og de mange fortællinger, maleriet rummer.

Varighed: 1 time | 2 timer
Pris: 550 kr. | 850 kr.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 7.okt.2015
Sideansvarlig: Webmaster