Undervisning

Asger Jorn - rastløs rebel (28. februar 2014 – 15. juni 2014)

Statens Museum for Kunst fejrer 100-året for Asger Jorns fødsel med en stor udstilling. Vi går sammen på opdagelse i kunstnerens mange forskellige udtryksformer og medier. Vi veksler mellem værksamtaler, øvelser og gruppearbejde. I 2 timers forløbet slutter vi af i værkstedet.

Til indskoling og mellemtrin har vi udviklet materialet "Asger Jorn - et hæfte til eksperimenter". Det indgår i forløbet og kan bruges som opfølgning på forløbet tilbage på skolen,

Se forløbsbeskrivelse indskoling (pdf).
Se forløbsbeskrivelse mellemtrin (pdf).
Se forløbsbeskrivelse udskoling (pdf).

Målgruppe:
0-10. klasse
Varighed: 1 time
Pris:
450 kr.

Målgruppe:
0-10. klasse
Varighed: 2 timer
Pris:
750 kr.


Barokekspeditionen – en musikalsk opdagelsesrejse med Concerto Copenhagen og SMK

Concerto Copenhagen og SMK tilbyder et helt anderledes undervisningsforløb, der blander musik, billedkunst og fortællelyst. Med udgangspunkt i museets samling af kunst fra 1600-tallet udvikler børnene sammen med professionelle musikere nye fortællinger i ord og musik til udvalgte værker.  Højdepunktet er den afsluttende koncert, hvor musikerne ledsager elevernes fortællinger i salene foran værkerne. Udover elevernes bidrag spiller Concerto Copenhagen små stykker fra 1600-tallet på originalinstrumenter.

Se forløbsbeskrivelse (pdf)

Målgruppe: 2.-3. klasse
Varighed: kl. 10.15-12.30 inklusiv frokostpause (medbring frokost)
Pris: 750 kr.
Datoer: 31. januar, 12. marts, 13. marts og 14. marts 2014

Book forløbet hos Concerto Copenhagen/Kathrine Andersen på tlf. 26278472 mandag-fredag kl. 10-14 eller skrive til kathrine@coco.dk.

Frihed!

Hvad er frihed og hvad er ufrihed? Er frihed at vælge selv? Er frihed for alle? Er frihed gratis? Frihed! er en ny udstilling for børn, der i 200 året for Søren Kierkegaard sætter fokus på frihedsbegrebet gennem kunst på tværs af tid og udtryksformer. I undervisningsforløbene målrettet indskoling og mellemtrin undersøger vi fx, hvordan det føles at være en slørhale i en blender, hvorfor Frihedsgudinden er splittet i 400 dele og hvordan frihed og ufrihed kan lyde? Vi varierer mellem værksamtaler og øvelser, og i 2 timers forløbet slutter vi af i værkstedet.

Forløbsbeksrivelse 0.-1. klasse 1 time (pdf)
Forløbsbeskrivelse 2.-3. klasse 1 time (pdf)
Forløbsbeskrivelse 4.-6. klasse 1 time (pdf)
Forløbsbeskrivelse 7.-10. klasse 1 time (pdf)

Målgruppe: 0-10. klasse
Varighed: 1 time
Pris:
450 kr.

Målgruppe:
0-10. klasse
Varighed: 2 timer
Pris:
750 kr.


Kroppen i kunsten

I kunsten har menneskekroppen altid været et populært motiv. På SMK findes mange kunstværker, der viser os kroppe i alle former, farver og udtryk: muskuløse, slappe, langlemmede, korte, knoklede, gnavne, glade, feminine, maskuline. Sammen med eleverne undersøger vi kunsten og kroppens sprog, følelser og idealer. Vi undersøger både ældre og ny kunst og ser på, hvordan forskellige kunstnere bruger kroppen til at fortælle historier og vise følelser som fx kærlighed, ensomhed og styrke. 

Læs forløbsbeskrivelsen for 1-times forløb indskoling (pdf)
Læs forløbsbeskrivelsen for 1-times forløb mellemtrin (pdf)
Læs forløbsbeskrivelsen for 1-times forløb udskoling (pdf)

Målgruppe: 0-10. klasse
Varighed: 1 time eller 2 timer
Pris: 450 kr. eller 750 kr.


Portræt, identitet og iscenesættelse

Hvad er et portræt? Hvad vil det sige at have en identitet? Og hvordan kan man iscenesætte en identitet i et portræt? SMK rummer en lang række ældre og nye portrætter og selvportrætter. Vi undersøger, hvordan iscenesættelsen af den menneskelige identitet i portrætterne fx kan være et udtryk for samfundets opfattelse af magt, ideologier samt mande- og kvinderoller. I 2-timers forløbet arbejder eleverne videre med deres egne portrætter.

Målgruppe: 7-10. klasse
Varighed: 1 time eller 2 timer
Pris: 450 kr. elelr 750 kr.

Vi tilbyder en særlig version af undervisningsforløbet, en fotoworkshop,  hvor eleverne efter at have set værkerne, får en konkret fotoopgave, hvor de skal lave et iscenesat portræt. Vi afslutter med en fælles fremlæggelse og gennemgang af elevernes produkter. 

Læs forløbsbeskrivelsen (pdf)

Målgruppe: 7-10. klasse
Varighed: 2 1/2 timer
Pris: 750 kr. 


Hvad er et portræt?

På SMK har vi mange portrætter: af konger og dronninger og mænd og kvinder i alle aldre, former og farver. Men hvad er et portræt egentlig? Hvad kan man bruge portrættet til? Og hvor meget kan portrættet fortælle os om de portrætterede? Med udgangspunkt i både ældre og ny kunst går vi i dybden med portrætgenren.
I 2-timers forløbet laver eleverne deres egne portrætter i værkstedet.

Læs forløbsbeskrivelsen for 1-times forløb (pdf)

Målgruppe: 4-6. klasse og 0.-6 klasse (2 timer)
Varighed: 1 time eller 2 timer
Pris: 450 kr.eller 750 kr.


Hånd i hånd. Dem og os, dig og mig – et forløb om venskaber

Forløbet handler om venskaber og fællesskaber. Kunsten kan fortælle om forskellige former for fællesskaber. De gode og de onde, de glade og de triste, de store og de små. Vi stiller spørgsmålene: Hvordan ser vi os selv og de andre? Hvad vil det sige at være i et fællesskab? Og hvad betyder det at være udenfor? I værkstedet arbejder vi med collager og maleri. 

Målgruppe: 0-7. klasse
Varighed: 2 timer
Pris: 750 kr.


Fantasy

Fantasien kender ingen grænser i kunsten. Vi ser på engle og drager, en mand med alt for lange ben, eventyrlige skønheder og uhyggelige væsener. I værkstedet maler eller bygger vi fantasiverdener. 

Målgruppe: 0-7. klasse
Varighed: 2 timer
Pris: 750 kr.


Har du nogensinde set en engel? Udbydes i december

I juletiden ser vi engle overalt – som julepynt, på gavepapir, julekort og kalendere. Også på SMK findes der engle. Serafer, keruber og ærkeengle. Alle giver de et indblik i de himmelske hierarkier og englenes mange funktioner. I undervisningsforløbet går vi på jagt efter engleskikkelsen i museets ældre værker. Gennem dialog og historiefortælling ser vi på, hvordan de forskellige engletyper skildres, og hvordan malerierne illustrerer og fortolker mange af historierne fra det nye testamente, heriblandt Juleevangeliet.

Målgruppe: 0-6. klasse
Varighed: 1 time
Pris: 450 kr.


Tryk på! – eksperimentér med grafiske medier

Med computerteknologien er vi blevet vant til at kunne printe billeder og tegninger fremstillet ved hjælp af tegneprogrammer, og straks efter har vi et ønsket antal eksemplarer. I forløbet arbejder vi med en anden og mere langstrakt proces. Efter en inspirationstur i museets faste samlinger arbejder vi videre i værkstedet med de traditionelle tryktyper linoleumssnit, træsnit, flamingopladetryk og gummistempler. 

Målgruppe: 0-10. klasse
Varighed: 2 timer
Pris: 750 kr.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 7.jul.2014
Sideansvarlig: Webmaster