Undervisning

Gefion Gymnasium og Statens Museum for Kunst

Gefion Gymnasium, der åbnede i august 2010, er ny nabo til Statens Museum for Kunst – og ny samarbejdspartner. Samarbejdet mellem gymnasium og museum betyder, at man som elev på Gefion Gymnasiums studieretning for engelsk, billedkunst og samfundsfag også er en del af Statens Museum for Kunst!

Det nye Gefion Gymnasium satser med en særlig studieretning på faget billedkunst. Et samarbejde mellem gymnasiet og Statens Museum for Kunst har derfor været oplagt. Med et personligt årskort og med særligt tilrettelagte workshops og undervisningsforløb på museet, får eleverne rig mulighed for at opleve og udforske billedkunsten og komme helt tæt på kunstnere, kunstformidlere og 700 års kunst.

Samtidigt giver samarbejdet gymnasiets lærere og museets undervisningsafdeling mulighed for at udforske nye faglige og pædagogiske metoder og udvikle gymnasieskolens og museets fælles (ud)dannelsesprojekt og –potentialer. Samarbejdet er i denne sammenhæng også et led i museets udforskning af, hvad der sker, når elever og lærere ikke længere blot er på kort visit, men bruger museet som læringsrum og klasselokale over længere tid.

Samarbejdet mellem Gefion Gymnasium og Statens Museum for Kunst inkluderer blandt andet:

4 årlige workshops/undervisningsforløb, f.eks:

  • Besøg på aktuel særudstilling inkl. møde med "bagmændene"/museets kuratorer og formidlere
  • Video- eller performanceworkshop
  • Guldalder og national identitet – fotoworkshop
  • Workshop om museologi og kuratering
  • Invitationer til ferniseringer
  • Personligt årskort, der giver gratis adgang til museets særudstillinger

Donation af bordtennisborde
Som del af samarbejdet mellem Gefion Gymnasium og Statens Museum for Kunst har museet doneret to kunstnerudsmykkede bordtennisborde fra museets kunstprojekt ”Ping out” på Roskilde Festival i 2010. De står nu i gymnasiets skolegård til pynt og brug for alle.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo