Undervisning

Øbro Fri Skole

De seneste år har SMK samarbejdet med Øbro Fri Skole om flere projekter og undervisningsforløb.

Øbro Fri Skole hjemmeside

Kunstkatapult

Siden 2014 har Øbro Fri Skole (5. klassetrin) også været fast partner i Kunstkatapult.

Kunstkatapult er et undervisningsforløb, der strækker sig over 5 dage, og som foregår både på museet og på skolen. Eleverne arbejder sammen med en kunstformidler og to kunstnere fra SMK og viser deres produkter frem ved en fernisering på skolen.

Se mere om Kunstkatapult.

Billedskole

Siden september 2009 har 3. og 4. klasses elever fra Øbro Fri Skoles billedskole besøgt Statens Museum for Kunst fem gange, og har sammen med museets Undervisnings- og Udviklingsansvarlige udforsket udvalgte værker fra samlingerne. Værkernes motiver, medier og materialer har dannet grundlag for elevernes eget arbejde hjemme på skolen.

Formålet med samarbejdet har været at styrke børnenes tilhørsforhold til museet, styrke deres billedforståelse og styrke dem i den skabende proces.

Endvidere har samarbejdet haft til formål at styrke museumsundervisningen ved at afprøve forskellige undervisningsmetoder og bruge lærerens pædagogiske viden, indsigt og feedback, og omvendt give lærerne en indsigt i formidling af museets samlinger.

Elevprojekterne har fordelt sig over fire temaer:

  • Snorene viser vejen. Land art på Øbro Fri Skole og i Østre anlæg
  • Ansigter i Østre Anlæg. Malerier med portrætter på presenninger
  • Vi er alle sammen anderledes. Skulpturer af nylonstrømper, tøj og hjerteblod

Exit to frame – animationsworkshop om byer og erindringer

Hvordan oplever, husker, forstår og repræsenterer vi den by, vi lever i? I begyndelsen af af september 2010 arbejdede en 9. klasse fra Øbro Fri Skole en hel dag med den portugisiske kunstner Maria J. Carvalho. De ”byggede” kort over København baseret på erindringer og imaginære forestillinger, som til sidst blev omdannet til stopmotion film. Lignende workshops finder og har fundet sted andre steder i København og i andre europæiske storbyer. Se resultatet her og følg med i udviklingen: exittoframe.wordpress.com

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 26.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo