Kinesiske Qi Zhang fortæller SMK Fridays-gæster om Købkes Udsigt fra Dosseringen ved Sortedamssøen mod Nørrebro fra 1838. Foto: Ida Høyrup / SMK Foto

Temalister til sprogskoler på egen hånd


Til sprogskoler, der besøger museet på egen hånd, sammensætter vi løbende temalister. Det er oversigter over kunstværker og temaer, man kan lade sig inspirere af og bruge på museet som udgangspunkt for samtaler med sprogkursister.


Temaliste om MAGT (pdf)

Temaliste om FAMILIE (pdf)

Temaliste om ARBEJDSLIV (pdf)

Temaliste om FRITID (pdf)

Temaliste om NATUR (pdf)

Temaliste om VENSKAB (pdf)

Temaliste om MÅLTIDER (pdf)

Temaliste om FÆLLESSKABER (pdf)

10 værkkort

 

I samarbejde med lærere og kursister har vi udviklet en serie på 10 værkkort målrettet sprogkursister på DU2-3.

Kortene gives til deltagere i undervisningsforløbet OrdVærkSted og kan bruges på mange måder.

Et sproghold kan sammen med sproglæreren bruge kortene til samtaler, fremlæggelser og diskussioner om kunsten. Eller kursisterne kan bruge kortene individuelt som en souvenir og som en anledning til at besøge museet igen sammen med venner og familie.

Med korte tekster og inspirationsord introducerer de 10 kort til museet og til 9 af museets kunstværker. På bagsiden af kortene findes en oversigt over museets sale, så man kan finde værkerne på museet.

Vil du vide mere?
Ring eller skriv til os, hvis du vil vide mere eller have tilsendt et eksempel. Tlf.: +45 25527195 eller mail: mai.takawira_@_smk.dk

Jeg anbefaler...

’Jeg anbefaler…’ er en serie af personlige anbefalinger skrevet af sprogkursister og mennesker med rødder i forskellige lande og kulturer - mennesker, der alle er bosat i Danmark af lyst eller af nød.

Sprogkursisterne har hver fundet et kunstværk på museet, der betyder noget særligt for dem,  og i serien fortæller de hvorfor.  Anbefalingerne afspejler, hvordan oplevelsen af kunst er forskellig og påvirkes af de erfaringer, sprog og kulturer, man har med sig i bagagen.

Vi giver ’Jeg anbefaler… til deltagere i vores undervisningsforløb Ordværksted. Du kan også få anbefalingerne i SMKs  information og  i vores sprogcafé SMK KOM.

På bagsiden af anbefalingerne har vi angivet, hvor du finder værkerne på museet.

Vil du vide mere?
Ring eller skriv til os,  hvis du vil vide mere eller have tilsendt anbefalingerne på Tlf.: +45 2396 0777 eller mail: annette. skov_@_smk.dk

 

 

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du:

 

  • har spørgsmål
  • ønsker at få tilsendt gratis undervisningsmateriale
  • vil bestille et undervisningsforløb
  • vil besøge museet på egen hånd som gruppe
  • vil have faglig sparring og vejledning i valg af forløb

Annette Skov
Kunstformidler
T 23960777
E annette.skov_@_smk.dk

Sprogskole nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for sprogskoler om sproglæring og kunst.

Tilmeld dig herunder:

Navn
E-mail