Undervisning
Kurator Dorthe Aagesen i gang med forberedelserne til en udstilling. Foto: SMK-Foto.

Kurator Dorthe Aagesen i gang med forberedelserne til en udstilling. Foto: SMK-Foto.

Museer og museologi

I tre undervisningsforløb går vi tæt på museet som institution samt museologi og kuratering:


Ting, ting, ting! Et forløb om kuratering

Hvad sker der, når museets værker sættes sammen på nye måder og blandes med hverdagsting? Det kan opleves på den amerikanske kunstner Haim Steinbachs udstilling The Window. Steinbach er dybt optaget af objekter og hvordan man kan ændre betydninger gennem måden, de vises på.  I forløbet kommer vi ind på nøglebegreber fra museologien vedr. udstillings- og kurateringspraksis. Eleverne skal bl.a. selv udvælge værker i samlingerne ud fra medbragte genstande. Så husk at alle elever skal medbringe en lille genstand. Det kan være en ting, hvortil der knytter sig en særlig historie eller bare noget man synes er pænt!

Se mere om udstillingen her.

Varighed: 2½ time
Pris: 750 kr.

 


SMK som nationalgalleri – hvad, hvorfor og hvordan?

Som Danmarks nationalgalleri har SMK en særlig opgave i samfundet som dannelsesinstitution og som sted for formidling af, forskning i og bevaring af landets kulturarv. Men hvilken rolle har museet historisk spillet som dannelsesinstitution, og hvilken rolle kan og skal museet spille i en global verden? Skal museet fungere som center for den kollektive erindring? Opfordre til kritisk refleksion om lokal og global, fortid, nutid og fremtid? Eller noget helt tredje? Det er nogle af de spørgsmål, vi rejser i undervisningsforløbet. 

Varighed: 1 time
Pris: 450 kr.


Introduktion til Den Kongelige Afstøbningssamling

Den Kongelige Afstøbningssamling i Toldbodgade i København er 4000 års skulpturhistorie samlet. Samlingen er det eneste museum for kopier – kaldet afstøbninger. I forløbet undersøger vi afstøbningerne af mesterværker fra blandt andet antikken og diskuterer stilistiske og historiske træk ved skulpturerne.

Undervisningsforløbet finder sted på Den Kongelige Afstøbningssamling, Toldbodgade 40, 1253 København K.

Varighed: 1 time
Pris: 450 kr.


Kuratering og museologi

Hvad er et museum, hvordan laver man en udstilling, og hvordan kan man analysere en udstilling? Spørgsmål som disse danner udgangspunkt for forløbet. Vi diskuterer ophængningsprincipper samt kuratorens og institutionens rolle. Eleverne skal gruppevis og med museets faste udstillinger som materiale skabe et koncept for en mulig udstilling med tanke på ophængningsprincipper, målgruppe og formidling. Vi gør brug af rummodeller og nedskalerede billeder ligesom museets udstillingsteam. 

Vær opmærksom på, at forløbet skal bestilles i god tid. 

Varighed: 4 timer
Pris: 950 kr.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 7.jul.2014
Sideansvarlig: Webmaster