Undervisning
Kurator Dorthe Aagesen i gang med forberedelserne til en udstilling. Foto: SMK-Foto.

Kurator Dorthe Aagesen i gang med forberedelserne til en udstilling. Foto: SMK-Foto.

Museer og museologi

I tre undervisningsforløb går vi tæt på museet som institution samt museologi og kuratering:


SMK som nationalgalleri – hvad, hvorfor og hvordan?

Som Danmarks nationalgalleri har SMK en særlig opgave i samfundet som dannelsesinstitution og som sted for formidling af, forskning i og bevaring af landets kulturarv. Men hvilken rolle har museet historisk spillet som dannelsesinstitution, og hvilken rolle kan og skal museet spille i en global verden? Skal museet fungere som center for den kollektive erindring? Opfordre til kritisk refleksion om lokal og global, fortid, nutid og fremtid? Eller noget helt tredje? Det er nogle af de spørgsmål, vi rejser i undervisningsforløbet.

Læs forløbsbeskrivelse af 1-times forløb (pdf)

Varighed: 1 time
Pris: 550 kr.


Introduktion til Den Kongelige Afstøbningssamling

Den Kongelige Afstøbningssamling i Toldbodgade i København er 4000 års skulpturhistorie samlet. Samlingen er det eneste museum for kopier – kaldet afstøbninger. I forløbet undersøger vi afstøbningerne af mesterværker fra blandt andet antikken og diskuterer stilistiske og historiske træk ved skulpturerne.

Undervisningsforløbet finder sted på Den Kongelige Afstøbningssamling, Toldbodgade 40, 1253 København K.

Varighed: 1 time
Pris: 550 kr.


Kuratering og museologi - 2½ eller 4 timers workshop

Hvad er et museum, hvordan laver man en udstilling, og hvordan kan man analysere en udstilling? Spørgsmål som disse danner udgangspunkt for forløbet. Vi diskuterer ophængningsprincipper samt kuratorens og institutionens rolle.

I forløbet på 2½ time undersøger vi, hvad der sker, når kunstværker sættes sammen med personlige genstande og hverdagsobjekter? Hvordan ændres betydninger gennem sammenhænge og personlige fortællinger? Eleverne skal bl.a. selv udvælge værker i samlingerne ud fra medbragte genstande. Så husk at alle elever skal medbringe en lille genstand. Det kan være en ting, hvortil der knytter sig en særlig historie eller bare noget man synes er pænt!

I forløbet på 4 timer skal eleverne  gruppevis og med museets faste udstillinger som materiale skabe et koncept for en mulig udstilling med tanke på ophængningsprincipper, målgruppe og formidling. Vi gør brug af rummodeller og nedskalerede billeder ligesom museets udstillingsteam. 

Vær opmærksom på, at forløbet skal bestilles i god tid.

Læs forløbsbeskrivelse af 2,5-times forløb (pdf)

Læs forløbsbeskrivelse af 4-timers forløb (pdf)

Varighed: 2½ eller 4 timer
Pris: 850 kr./ 1050 kr.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 27.jun.2016
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo