Undervisning
Elever igang med at bruge de digitale borde i museets faste udstilling Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Elever igang med at bruge de digitale borde i museets faste udstilling Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900.

Temaer

En række af vores forløb sættes fokus på et tema, som for eksempel udspringer af en af vores aktuelle særudstillinger. Se forløbene herunder:Portræt, identitet og iscensættelse

Vi stiller skarpt på portrættet, og med udgangspunkt i både ældre og nye portrætter analyserer og diskuterer vi iscenesættelsen af forskellige identiteter.

Se forløbsbeskrivelse for 1-times forløb her (pdf)

Varighed: 1 time
Pris: 550 kr.

Vi tilbyder en særlig version af undervisningsforløbet, hvor eleverne først ser på, hvad identitet er, og hvordan man skildrer eller iscenesætter sin egen identitet, for derefter at male selvportrætter og eventuelt også arbejde med collage i værkstedet.

Varighed: 2 timer
Pris: 850 kr.

En anden version af undervisningsforløbet kombinerer ligeledes praktisk og teoretisk arbejde, en fotoworkshop. Eleverne arbejder i mindre grupper, hvor de ved hjælp af et kamera skaber portrætter/selvportrætter/gruppeportrætter.

Se forløbsbeskrivelse her (pdf).

Varighed: 2 1/2 timer
Pris:
850 kr.


National identitet

I forløbet diskuterer vi begrebet national identitet. Er det noget naturgivent, eller er det en konstruktion? Vi tager afsæt i den danske guldalder, men inddrager også samtidskunstens debatskabende vinkel. I værkstedet arbejder vi med collager og maleri, og her er udgangspunktet nutidens nationale symboler. 

Varighed: 2 timer
Pris: 850 kr.


Tryk på! – eksperimentér med grafiske medier

Med computerteknologien er vi blevet vant til hurtigt at kunne printe billeder og tegninger fremstillet ved hjælp af tegneprogrammer, og straks efter har vi det ønskede antal eksemplarer. I forløbet sætter vi fokus på en anden og mere langstrakt proces. Her er det de mere gammeldags arbejdsprocesser, vi arbejder med. Efter en inspirationstur i museets faste udstillinger arbejder vi videre i værkstedet med tryktyperne linoleumssnit, træsnit, flamingopladetryk og gummistempler. I efteråret 2015 bruger vi også udstillingen At rejse sig i mørket med grafiske værker fra 1950'erne.

Varighed: 2 timer
Pris:
850 kr.


Kroppen i kunsten

Menneskets krop har altid været et yndet motiv i kunsten. I forløbet ser vi eksempler på, hvordan kunstneren i 1600-tallet anvendte bibelske og mytologiske fortællinger som skjul for at vise nøgne skønheder. Vor tids kunstnere bruger derimod menneskekroppen til at konfrontere os med blandt andet fremmedgørelse og vores personlige forhold til kroppen. I værkstedet arbejder vi med maleri og collage.

Se forløbsbeskrivelse her (pdf).

Varighed: 1 eller 2 timer
Pris:  550 kr. 850 kr.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 30.sep.2015
Sideansvarlig: Webmaster