Undervisning
Elever igang med at bruge de digitale borde i museets faste udstilling Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Elever igang med at bruge de digitale borde i museets faste udstilling Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900.

Temaer

En række af vores forløb sættes fokus på et tema, som for eksempel udspringer af en af vores aktuelle særudstillinger. Se forløbene herunder:


Flygtige øjeblikke - tegninger af Auguste Rodin

Den franske kunstner Auguste Rodin (1840-1917) er hovedsageligt kendt for sine dramatiske og patosfyldte skulpturer, som revolutionerede den måde, man hidtil havde arbejdet med skulptur. Men Rodin tegnede også. Faktisk producerede han over 10.000 tegninger, og de står helt centralt i forhold til, hvordan han udviklede sin kunst generelt. Med tegneprocessen kunne Rodin på en fri og spontan måde udforske den menneskelige figur, inden han udtrykte sine erfaringer i ler og sten. Rodin sagde selv at "mine tegninger er nøglen til min kunst."

I vores undervisningsforløb med kunstner på 2½ time undersøger vi temaer som krop og rum, bevægelse og bruddet med den klassiske menneskefremstilling. Vi arbejder med forskellige tegneøvelser og akvarel og inddrager enkelte værker fra samlingerne som perspektivering.

Læs mere om udstillingen.

Varighed: 2½ time
Pris: 850 kr.
Periode: 22. september 2016 – 15. januar 2017


Portræt, identitet og iscensættelse

Hvad er et portræt? Hvor lidt skal der til før man genkender et ansigt? hvad betyder mimik og gestik? Hvad vil det sige at have en identitet? Og hvordan kan man iscenesætte en identitet i et portræt? SMK rummer en lang række ældre og nye portrætter og selvportrætter. Vi undersøger, hvordan selviscenesættelse af den menneskelige identitet i portrætterne fx kan være et udtryk for samfundets opfattelse af magt, ideologier samt mande- og kvinderoller.

Læs forløbsbeskrivelse for 1-times forløb (pdf)

Varighed: 1 time
Pris: 550 kr.

1,5 og 2,5 times forløb med kunstner

I et 1,5 times forløb med en kunstner kombineres værksamtaler med kreative og kunstneriske praksisformer som en måde at opleve kunsten på. Vi bruger fx tegneøvelser til at skærpe blikket og forholde sig til overflader, former og detaljer. Forløbene finder sted i samlingerne og i et nyt undervisningsrum midt i samlingen af moderne kunst.

I et 2,5-times forløb kombinerer en af vores professionelle kunstnere undervisningen i museets samlinger med kreative processer i værkstedet. Museets værker danner udgangspunkt for en videre refleksion, hvor samspillet mellem idéer og bearbejdelse af materialer giver eleverne mulighed for at eksperimentere med kunstneriske og innovative arbejdsmetoder.

Varighed: 1,5 time eller 2,5 time
Pris: 650 kr. eller 850 kr.

Fotoworkshop

Vi tilbyder en særlig version af undervisningsforløbet, en fotoworkshop, hvor eleverne efter at have set værkerne, får en konkret fotoopgave, hvor de skal lave et iscenesat portræt. Vi afslutter med en fælles fremlæggelse og gennemgang af elevernes produkter. 

Læs forløbsbeskrivelsen (pdf)

Varighed: 2,5 time
Pris: 850 kr.


Tryk på! – eksperimentér med grafiske medier

Med computerteknologien er vi blevet vant til hurtigt at kunne printe billeder og tegninger fremstillet ved hjælp af tegneprogrammer, og straks efter har vi det ønskede antal eksemplarer. I forløbet sætter vi fokus på en anden og mere langstrakt proces. Her er det de mere gammeldags arbejdsprocesser, vi arbejder med. Efter en inspirationstur i museets faste udstillinger arbejder vi videre i værkstedet med tryktyperne linoleumssnit, træsnit, flamingopladetryk og gummistempler.


Varighed: 2,5 timer
Pris:
850 kr.


Kroppen i kunsten

Menneskets krop har altid været et yndet motiv i kunsten. I forløbet ser vi eksempler på, hvordan kunstneren i 1600-tallet anvendte bibelske og mytologiske fortællinger som skjul for at vise nøgne skønheder. Vor tids kunstnere bruger derimod menneskekroppen til at konfrontere os med blandt andet fremmedgørelse og vores personlige forhold til kroppen.

Se forløbsbeskrivelse for 1-times forløb (pdf).

I et 2,5 timers forløb kombinerer en af vores professionelle kunstnere undervisningen i museets samlinger med kreative processer i værkstedet. Museets værker danner udgangspunkt for en videre refleksion, hvor samspillet mellem idéer og bearbejdelse af materialer giver eleverne mulighed for at eksperimentere med kunstneriske og innovative arbejdsmetoder.

Varighed: 1 eller 2,5 timer
Pris: 550 kr. 850 kr.

arrow Kommentarer (0)
 
Endnu ingen kommentarer
Skriv en kommentar
 


Senest opdateret: 11.okt.2016
Sideansvarlig: Webmaster