God skik når du bruger SMK's Public Domain-værker

Krediter kilden
Vær venlig at kreditere kunstneren når du bruger et Public Domain-værk. Vær venlig også at kreditere Statens Museum for Kunst der har stillet billedet af værket til rådighed. Jo mere du krediterer museet, jo mere er du med til at opmuntre andre museer til at lægge deres Public Domain-billeder frit ud på nettet.

Værn om kunstnerens og museets navn
Når du bruger eller modificerer et Public Domain- værk, skal du ikke kreditere kunstneren eller museet for de ændringer, du foretager. Kunstnerens eller museets navn og logo bør ikke anvendes til at validere det afledte værk eller nogen form for brug af dette uden kunstnerens eller museets godkendelse.

Vis respekt for det originale værk

Vær venlig ikke at bruge værket på måder der er ulovlige og vildledende. Når du modificerer og genudsender et Public Domain-værk, bør du tydeligt indikere, at du har foretaget ændringer ved originalen. Du bør markere ved det afledte værk, at du har ændret originalen, så andre brugere ved, hvem der har foretaget ændringerne.

Del din viden
Hvis du anvender et Public Domain-værk til at lave nye værker, eller hvis du ligger inde med oplysninger om Public Domain-værket – fx hvor det stammer fra, hvem der har lavet det, eller hvad det handler om – beder vi dig om at dele din viden. Det kan du gøre ved at tagge, annotere eller kommentere Public Domain-værker, der er publiceret på nettet, og sende disse oplysninger tilbage til den eller de institutioner, der har originalværkerne.

Udvis kulturel forståelse
Hvis værket indeholder kulturelt følsomme elementer så vis hensyn i forhold til at ændre eller bruge disse elementer på måder, der kan opfattes som anstødelige for andre mennesker eller kulturelle fællesskaber.

Oprethold Public Domain-mærker og notifikationer

Vi anmoder brugere af Public Domain værker om ikke at fjerne Public Domain-mærker eller notifikationer på og ved værkerne eller angive vildledende oplysninger om værkets rettighedsstatus.


Disse tommelfingerregler er afledt af Europeanas guidelines for god skik ved brug af Public Domain-værker

De bygger på god vilje, og er ikke juridisk bindende. Vi beder dig venligst om at imødekomme dem.

Copyright

Copyright


Læs om, hvordan du kan genbruge tekst og copyright-omfattede billeder fra hjemmesiden.

Du kan også læse om, hvordan du søger om lov til at bruge copyright-beskyttet materiale.

Public Domain

Hvorfor Public Domain?

Læs om, hvorfor vi bruger Public Domain

Værker til fri download

Download værker

Gå på opdagelse i de 160 værker, som du frit kan downloade i høj opløsning.