Om hjemmesiden

  Om hjemmesiden

  Hent oplæsningsfunktion på sitet  Adgang for alle

  Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)

  Samarbejdspartnere

  Udviklingen af smk.dk er sket i samarbejde med MOC Systems, som har bygget løsningen i Typo3. Hjemmesidens informationsarkitektur er udviklet af Advice Digital og designet er leveret af e-Types

  Hjemmesiden er lanceret marts 2010. For interesse i museets tidligere website, henviser vi til webmuseum.dk

  Skærmstørrelse og browser
  Hjemmesiden er optimeret til minimum 1024p x 600p skærmstørrelse, og kan ses på både Mac og PC med nyeste version af FireFox, Safari og Internet Explorer, dog er siden ikke optimeret til Internet Explorer 6.

  For at se film og spille spil
  Under menupunktet "Udforsk kunsten" > "Web TV" kan du se alle de film, museet har produceret. Hvis du vil spille de spil, museet har produceret, kan du finde dem under menupunktet "Udforsk kunsten" > "Spil". Det kræver en flash afspiller, som du gratis kan hente og installere på din computer.

  For at gå på opdagelse i Kunsthistorier
  Universet Kunsthistorier fungerer i langt det fleste browsere. Det frarådes dog at bruge Internet Explorer, når man bevæger sig rundt på denne del af hjemmesiden, da Kunsthistorier endnu ikke er optimeret til Internet Explorer.

  Retningslinjer for kommentarer
  Vi modtager meget gerne din mening, gode idéer, ris og ros i kommentarfeltet – ligesom vi håber andre besøgende på hjemmesiden forhåbentlig også får glæde af gode kommentarer. Vi værdsætter god tone, så skriv gerne på en måde, som du selv gerne ville blive skrevet til.

  Vi forbeholder os retten til at slette kommentarer, hvis de ikke vedrører det pågældende indhold som for eksempel reklamer, hvis de kan virke stødende eller er i strid med lovgivningen. Vi bruger e-mailadressen til at kontakte dig, hvis der er problemer med kommentaren.

  På vores blogs skriver vi om vores projekter. Indimellem har vi travlt med projekterne, men vi sætter stor ære i at svare på spørgsmål og kommentarer hurtigst muligt.

  arrow Kommentarer (1)
   
  I dag var det sidste chance for at deltage i ”WEEK OF RUSSIAN FILMS IN DENMARK”. Men i stedet for at se en russisk film gik jeg sammen med min familie på Statens Museum for Kunst til at se udstillingen Biography af kunstnerduoen Elmgreen & Dragset.
  Jeg har haft dårlig samvittighed over at jeg mistede chancen for at se en ny russisk film, men på udstillingen forsvandt denne følelse. Så jeg har prøvet at reflektere over hvad der skete.
  Elmgreen & Dragset fortæller i en introduktion video, at deres udstilling har forskellige ideer. Men jeg har især været opmærksom på én – om identitetsdannelse. Jeg har reflekteret over, hvorfor føler jeg mig stadigvæk forpligtet til at se nye russiske film? Er det min kultur? Så fik jeg et svar: nej, russisk kultur er ikke min kultur. Og ja, russisk kultur, som en del af den sovjetiske kultur er stadigvæk min kultur. Men hvad med min nutidskultur?
  Jeg har i de sidste to år tænkt meget over Identitetsdannelse med benene i flere kulturer. Jeg kan konstatere, at det ikke er helt enkelt at finde en fællesnævner for de udfordringer, der står foran os, førstegenerationsindvandrere. Og det er ikke nemt at svare med få ord, hvem jeg er. Kasakher, russer, dansker? Men jeg kan bestemt svar, at jeg ikke har fået en identitetskrise. Tværtimod. Jeg er klar at gå videre i mit liv. Jeg vil gerne blive bedre til at forstå hvad der foregår her og nu omkring mig. Jeg er en del af et levende og aktivt miljø som jeg vil og skal beskæftige mig med.
  Min tanke er nu, at vi førstegenerationsindvandrere står med et valg: skal vi altid se til fortiden og gå dybt i, hvad der foregår i vores gamle hjemmelande? Eller skal vi mere interessere os for, hvad der foregår i vores ny hjemmeland. Desværre kan vi ikke nå begge mål: at være mentalt og følelsesmæssigt i begge lande. Jeg har fået en stor erfaring med det nu, i forbindelse med situationen mellem Ukraine og Rusland. Jeg har mange venner i begge lande , som jeg ikke kan ignorere. Så jeg har beskæftiget mig med forskellige debatter om situationen i lang tid, for pludselig at opdage, at mange aktuelle sager her i Danmark, har forbigået min opmærksomhed. Jeg begyndte at mærke det i mit hverdagsliv.
  Så mit besøg i dag på udstillingen Biography har tvunget mig til bedre at forstå de udfordringer og de prioriteter som jeg har nu. Jeg vil meget gerne bidrag til, at flere og flere danske kan kende at lære Kazakhstan og kazakher. Jeg er sikker på at mange mennesker kan lære af mit folk hvordan man kan være nysgerrige over andre kulturer og andre mennesker på en god måde. Jeg vil meget gerne bidrage til at flere og flere danske kan lære mere om arven af russisk kultur. Verden skal blive bedre til at forstår den russiske historie og det russiske folk, for at berige sig selv og for at nå fred og fornøjelse med kontakt til et af verdens største lande.
  Men generelt er mit hjerte i Danmark nu, og jeg vil bruge mine ressourcer på at være til stede i den danske kultur.
  • Alma Bekturganova Andersen
  • 23-11-14 19:35
  Skriv en kommentar
   


  Senest opdateret: 26.apr.2018
  Sideansvarlig: Webmaster
  SMK Logo