Aktuelle udstillinger

Asger Jorn

Asger Jorn – Rastløs Rebel

28. februar 2014 – 15. juni 2014

Asger Jorn – er det ikke ham Cobra-maleren med de store, farverige malerier? Jo, men Jorn er også meget mere end det.

I udstillingen kommer du hele vejen rundt om en sjælden ener i dansk kunst: Asger Jorn eksperimenterede hele livet, var politisk engageret og skabte skulpturer, malerier, tegninger, grafik, keramik, arkitektur, fotografi og tekster.
Få hele historien om den verdensberømte danske kunstner Asger Jorn, når SMK fejrer 100-året for hans fødsel.

Tacita Dean

Tacita Dean – Print Projects

17. januar 18. maj 2014

Udstillingen Tacita Dean – Print Projects viser den engelske kunstner Tacita Deans grafiske værker.

Tacita Deans motiver tæller både film stills, gamle postkort, reklamer og fotografier, som hun har fundet på loppemarkeder. Med slørede og dragende billeder kredser hun om emner som erindring og tid, fiktion og realitet.

Frihed!
©

FRIHED!

6. september 2013 – 3. august 2014.

 

I børneudstillingen FRIHED! sætter vi spot på frihedens mange former og udtryk. Med afsæt i en række markante kunstværker og Søren Kierkegaards filosofi inviterer vi børn og voksne til at diskutere begrebet frihed.

 

I stedet for ukritisk at hylde friheden udfordrer udstillingen vores idéer om frihed: Er frihed for alle? Er frihed gratis? Er vi frie til at vælge?

Europæisk Kunst 1300-1800

Europæisk Kunst 1300-1800

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger


En unik mulighed for at fordybelse i 500 års kunst fra hele Europa


Med udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800 åbner vi op for en skattekiste af værker af nogle af kunsthistoriens uomgængelige hovedpersoner som Mantegna, Cranach, Tizian, Rubens, Rembrandt og mange flere.

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

 

Fra dansk malerkunsts fødsel over de kendte guldaldermalere til den gryende modernisme.

 

Vi folder de store træk i dansk og nordisk kunst gennem 150 år ud og byder på historisk overblik, aktualiserende temaer og fokus på kunstnere af særlig betydning. Samtidig kaster vi lys over nogle af de mere oversete kapitler i dansk kunsthistorie.

Fransk Kunst 1900-1930

Fransk Kunst 1900-30

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

 

I udstillingen Fransk Kunst 1900-1930 kan du opleve en række af museets kendteste værker af kunstnere som Picasso, Braque, Derain og Matisse. Udgangspunktet for præsentationen er Paris, den vigtigste kunstmetropol i starten af 1900-tallet.

Dansk og International Kunst efter 1900
© Max Ernst (1891-1976), To figurer uden køn. Kimærer, 1933.

Dansk og International Kunst efter 1900

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

 

Kunsten i det 20. århundrede og den allernyeste samtidskunst indtager udstillingssalene i museets hvide tilbygning med en alsidig præsentation af hovedstrømningerne i dansk kunst, der levner plads til store enegængere, kollektive bevægelser og vægtige nedslag i den nyere internationale kunsts historie.

Den Kgl. Afstøbningssamling

Den Kongelige Afstøbningssamling

Fast udstilling med værker fra SMK's samling

I den Kongelige Afstøbningssamling kan du gå på opdagelse mellem tusinder af gipsskulpturer og udforsk nøgne figurer, hedenske guder og kristen kunst. Du kan også udfordre din kreativitet og selv prøve kræfter med gipsafstøbning eller tage med på en omvisning.

Den Kongelige Afstøbningssamling er en del af SMK, men de over 2000 afstøbninger, som udgør samlingen, finder du i Vestindisk Pakhus ved havnen i Toldbodgade 40, København.

Kommende udstillinger

Henrik Olesen: Afsked med forældrene

23. maj 2014 - efteråret 2014

Kunstneren Henrik Olesen fokuserer på den frigørelse, der måske, måske ikke, sker for et ungt menneske, der forlader forældrene for at lede efter nye værdisæt.


Henrik Olesen har gennem hele sin karriere arbejdet med en nuanceret forståelse af identitetspolitik set fra den homoseksuelle mands position.

Elmgreen & Dragset
KOMMENDE UDSTILLING

Elmgreen & Dragset

19. september 2014 - 4. januar 2015

Den dansk-norske kunstnerduo Michael Elmgreen & Ingar Dragset overrasker, chokerer og vender verden på hovedet i deres kunstværker.