Aktuelle udstillinger

En smuk løgn – Eckersberg

En smuk løgn – Eckersberg

Udstillingsperiode: 8. oktober 2015 – 24. januar 2016

Dansk malerkunsts fader og en vild pioner i sin tid: Efterårets store særudstilling går helt tæt på C.W. Eckersberg (1783 -1853).

Eckersberg er kendt for sine imponerende kompositioner, der indrammer særligt visuelt stærke udsnit af verden. Udstillingen viser Eckersberg som en alsidig kunstner, der er drevet af en enorm nysgerrighed og samtidig forsøger at kontrollere en kaotisk verden ved at skabe næsten perfekte miniverdener.

At rejse sig i mørket

At rejse sig i mørket

Udstillingsperiode: 17. september 2015 – 17. januar 2016

SMK inviterer på en emotionel rusketur tilbage til efterkrigstiden, hvor mennesket var splittet mellem angst og håb.

At rejse sig i mørket skildrer menneskets situation i årene efter 2. verdenskrig og viser værker af blandt andre Palle Nielsen, Svend Wiig Hansen og Dan Sterup-Hansen. Værkerne er fra 1950’erne og præsenterer en barsk fortælling om, hvordan en gruppe danske grafikere oplevede efterkrigstiden og truslen om en ny altudslettende atomkrig.

Åbent Atelier

Åbent Atelier: Dronningens fødselsdagsgave

Udstillingsperiode: 29. oktober 2015 - 28. februar 2016

Kig museets behændige konservatorer over skulderen, når de med skalpeller og farvepigment restaurerer det store maleri Den tyske kejser Karl VI’s taffel. Billedet hænger til dagligt i H.M. Dronning Margrethe II’s private gemakker på Fredensborg Slot.

Men maleriet er nu i meget dårlig stand, og malingen er flere steder skallet af. Det kræver en omfattende restaurering at få kunstværket tilbage til fortidens pragt. Følg med, når de fingersnilde konservatorer går i gang.

Europæisk Kunst 1300-1800

Europæisk Kunst 1300-1800

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Med udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800 åbner vi op for en skattekiste af værker af nogle af kunsthistoriens uomgængelige hovedpersoner som Mantegna, Cranach, Tizian, Rubens, Rembrandt og mange flere.

Gratis entré

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Vi folder de store træk i dansk og nordisk kunst gennem 150 år ud og byder på historisk overblik, aktualiserende temaer og fokus på kunstnere af særlig betydning. Samtidig kaster vi lys over nogle af de mere oversete kapitler i dansk kunsthistorie.

Gratis entré

Fransk Kunst 1900-1930

Fransk Kunst 1900-30

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

I udstillingen Fransk Kunst 1900-1930 kan du opleve en række af museets kendteste værker af kunstnere som Picasso, Braque, Derain og Matisse. Udgangspunktet for præsentationen er Paris, den vigtigste kunstmetropol i starten af 1900-tallet.

Gratis entré

Dansk og International Kunst efter 1900
© Max Ernst (1891-1976), To figurer uden køn. Kimærer, 1933.

Dansk og International Kunst efter 1900

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Kunsten i det 20. århundrede og den allernyeste samtidskunst indtager udstillingssalene i museets hvide tilbygning med en alsidig præsentation af hovedstrømningerne i dansk kunst, der levner plads til store enegængere, kollektive bevægelser og vægtige nedslag i den nyere internationale kunsts historie.

Gratis entré

Den Kgl. Afstøbningssamling

Den Kongelige Afstøbningssamling

Fast udstilling med værker fra SMK's samling

I den Kongelige Afstøbningssamling kan du gå på opdagelse mellem gipsskulpturer og udforske hedenske guder og kristen kunst. 

Den Kongelige Afstøbningssamling er en del af SMK, men de over 2000 afstøbninger, som udgør samlingen, finder du i Vestindisk Pakhus ved havnen i Toldbodgade 40, København.

Gratis entré

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger

Læs om kommende udstillinger på SMK.

Oplev blandt andet udstillingen Tæt på, der udforsker, hvordan kunstnere fra 1700-tallet til midten af 1900-tallet søgte at skildre 'det intime' gennem føl- somme iagttagelser af mennesk- er, natur og hjemlige omgivelser.