Aktuelle udstillinger

Tæt på

Tæt på – Intimiteter i kunsten

Udstillingsperiode: 11. februar – 8. maj 2016

Hvordan ser følelser og stemninger ud, når de udtrykkes i kunstens univers? Og hvordan skildres det intime mellem mennesker?

Udstillingen Tæt på – Intimiteter i kunsten udforsker, hvordan kunstnere fra 1700-tallet til midten af 1900-tallet søgte at skildre 'det intime' gennem følsomme og nære iagttagelser af mennesker, natur og hjemlige omgivelser. Udstillingen viser værker af bl.a. Jean Siméon Chardin, Abildgaard, Edvard Munch, Berthe Morisot og Vilhelm Hammershøi.

Åbent Atelier

Åbent Atelier: Dronningens fødselsdagsgave

Udstillingsperiode: 29. oktober 2015 - 28. februar 2016

Kig museets behændige konservatorer over skulderen, når de med skalpeller og farvepigment restaurerer det store maleri Den tyske kejser Karl VI’s taffel. Billedet hænger til dagligt i H.M. Dronning Margrethe II’s private gemakker på Fredensborg Slot.

Men maleriet er nu i meget dårlig stand, og malingen er flere steder skallet af. Det kræver en omfattende restaurering at få kunstværket tilbage til fortidens pragt. Følg med, når de fingersnilde konservatorer går i gang.

Europæisk Kunst 1300-1800

Europæisk Kunst 1300-1800

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Med udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800 åbner vi op for en skattekiste af værker af nogle af kunsthistoriens uomgængelige hovedpersoner som Mantegna, Cranach, Tizian, Rubens, Rembrandt og mange flere.

Gratis entré

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Vi folder de store træk i dansk og nordisk kunst gennem 150 år ud og byder på historisk overblik, aktualiserende temaer og fokus på kunstnere af særlig betydning. Samtidig kaster vi lys over nogle af de mere oversete kapitler i dansk kunsthistorie.

Gratis entré

Fransk Kunst 1900-1930

Fransk Kunst 1900-30

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

I udstillingen Fransk Kunst 1900-1930 kan du opleve en række af museets kendteste værker af kunstnere som Picasso, Braque, Derain og Matisse. Udgangspunktet for præsentationen er Paris, den vigtigste kunstmetropol i starten af 1900-tallet.

Gratis entré

Dansk og International Kunst efter 1900
© Max Ernst (1891-1976), To figurer uden køn. Kimærer, 1933.

Dansk og International Kunst efter 1900

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

Kunsten i det 20. århundrede og den allernyeste samtidskunst indtager udstillingssalene i museets hvide tilbygning med en alsidig præsentation af hovedstrømningerne i dansk kunst, der levner plads til store enegængere, kollektive bevægelser og vægtige nedslag i den nyere internationale kunsts historie.

Gratis entré

Den Kgl. Afstøbningssamling

Den Kongelige Afstøbningssamling

Fast udstilling med værker fra SMK's samling

I den Kongelige Afstøbningssamling kan du gå på opdagelse mellem gipsskulpturer og udforske hedenske guder og kristen kunst. 

Den Kongelige Afstøbningssamling er en del af SMK, men de over 2000 afstøbninger, som udgør samlingen, finder du i Vestindisk Pakhus ved havnen i Toldbodgade 40, København.

Gratis entré

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger

Kommende udstillinger


Oplev blandt andet et nyt projekt af den britiske samtidskunstner Ed Atkins i x-rummet. Du kan også tage med på en rejse tilbage til 1700-tallets London og dykke ned i William Hogarths univers, hvor underholdning møder satire i en række grafiske værker.