Aktuelle udstillinger

Henrik Olesen

Henrik Olesen. Afsked med forældrene

23. maj 2014 - 28. september 2014

En overflod af malerier, tegninger, fotografier, bøger, videoer, ord og lyd fylder x-rummet, etablerer overraskende forbindelser og skaber nye fortællinger.

Gennem den komplekse samling undersøger og fortolker den danske samtidskunstner Henrik Olesen den selvstændiggørelse, der måske måske ikke finder sted i et ungt menneskes liv, der forlader sine forældre for at lede efter nye værdier.

Frihed!
©

FRIHED!

6. september 2013 – 3. august 2014.

 

I børneudstillingen FRIHED! sætter vi spot på frihedens mange former og udtryk. Med afsæt i en række markante kunstværker og Søren Kierkegaards filosofi inviterer vi børn og voksne til at diskutere begrebet frihed.

 

I stedet for ukritisk at hylde friheden udfordrer udstillingen vores idéer om frihed: Er frihed for alle? Er frihed gratis? Er vi frie til at vælge?

Europæisk Kunst 1300-1800

Europæisk Kunst 1300-1800

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger


En unik mulighed for at fordybelse i 500 års kunst fra hele Europa


Med udstillingen Europæisk Kunst 1300-1800 åbner vi op for en skattekiste af værker af nogle af kunsthistoriens uomgængelige hovedpersoner som Mantegna, Cranach, Tizian, Rubens, Rembrandt og mange flere.

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

 

Fra dansk malerkunsts fødsel over de kendte guldaldermalere til den gryende modernisme.

 

Vi folder de store træk i dansk og nordisk kunst gennem 150 år ud og byder på historisk overblik, aktualiserende temaer og fokus på kunstnere af særlig betydning. Samtidig kaster vi lys over nogle af de mere oversete kapitler i dansk kunsthistorie.

Fransk Kunst 1900-1930

Fransk Kunst 1900-30

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

 

I udstillingen Fransk Kunst 1900-1930 kan du opleve en række af museets kendteste værker af kunstnere som Picasso, Braque, Derain og Matisse. Udgangspunktet for præsentationen er Paris, den vigtigste kunstmetropol i starten af 1900-tallet.

Dansk og International Kunst efter 1900
© Max Ernst (1891-1976), To figurer uden køn. Kimærer, 1933.

Dansk og International Kunst efter 1900

Fast udstilling med værker fra SMK's samlinger

 

Kunsten i det 20. århundrede og den allernyeste samtidskunst indtager udstillingssalene i museets hvide tilbygning med en alsidig præsentation af hovedstrømningerne i dansk kunst, der levner plads til store enegængere, kollektive bevægelser og vægtige nedslag i den nyere internationale kunsts historie.

Den Kgl. Afstøbningssamling

Den Kongelige Afstøbningssamling

Fast udstilling med værker fra SMK's samling

I den Kongelige Afstøbningssamling kan du gå på opdagelse mellem tusinder af gipsskulpturer og udforsk nøgne figurer, hedenske guder og kristen kunst. Du kan også udfordre din kreativitet og selv prøve kræfter med gipsafstøbning eller tage med på en omvisning.

Den Kongelige Afstøbningssamling er en del af SMK, men de over 2000 afstøbninger, som udgør samlingen, finder du i Vestindisk Pakhus ved havnen i Toldbodgade 40, København.

Kommende udstillinger

KOMMENDE UDSTILLING

Manets Goya. Grafik

22. august 2014-18. januar 2015

Udstillingen sætter spot på forholdet mellem Édouard Manets og Francisco Goyas grafiske produktioner.

Åbent konserveringsværksted

5. september – 19. december.

Se med, SMK's fingersnilde konservatorer restaurerer et enormt mesterværk af den berømte renæssancekunstner Albrecht Dürer.

Elmgreen & Dragset
KOMMENDE UDSTILLING

Elmgreen & Dragset

19. september 2014 - 4. januar 2015

Den dansk-norske kunstnerduo Michael Elmgreen & Ingar Dragset overrasker, chokerer og vender verden på hovedet i deres kunstværker.