Værksteder for børn

Værksteder for børn

Bliv udfordret af ler, papir, lærred, maling, blyanter, limpistoler og pensler og skab dine egne kunstværker i Værkstedet.

 

Det er kunstnere, der underviser og hjælper i værkstederne.

Billedskole for børn

Billedskole for børn og unge

Her kan du fordybe dig i billedkunsten, eksperimentere og bruge din fantasi.

Børn og familie

Børneomvisninger, værkstedsaktiviteter, tegnesalen og børneudstillinger. Med afsæt i kunsten kan hele familien udforske og undersøge kreativitetens mange veje.

 

Der er mange muligheder for at slippe fantasien og nysgerrigheden løs på museet. - Men du kan også gå i gang derhjemme. Find inspiration i de små film fra værkstedet.

 

Følg SMKFamilie på Facebook

Brætspil for familien

Brætspil for familien

Brætspillet Match-SMK er et særligt tilbud til familier med børn mellem 6-10 år. Spillet handler om at fortælle gode historier med kunsten som udgangspunkt.

Sal 226

Tegn skulpturer i Tegnesalen

Tegning skærper iagttagelsen og knytter os tættere til det, vi ønsker at forstå. Grib blyant og papir og deltag i konkurrencen om månedens tegning. Find tegnesalen i præsentationen af Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900.

Børnefødselsdag

Hold børnefødselsdag på SMK

Fødselsdagen starter med en skræddersyet omvisning i børnehøjde efter eget valg. Herefter går vi i værkstedet og arbejder kreativt med det valgte emne i samarbejde med en akademiuddannet billedkunstner.

Søndage for børn

Søndage for børn

Hver første søndag i måneden er der ekstra fokus på aktiviteter i børnehøjde.

 

Kom op slip kreativiteten og fantasien løs blandt klovne, klisterier og kunstnere.

Vær kreativ derhjemme

Vær kreativ derhjemme

Savner du spændende ideer til kreative projekter med dine børn, så er der hjælp at hente her.

Omvisninger for børn

Omvisninger for børn

Hver søndag kan børn i følge med voksne få oplevelser med kunst og høre de gode historier.

 

Det er gratis at være med. Læs hvordan her

Besøg med børn

Puslebord og klapvogn?

Kan vi selv have madpakke med? - Og hvor stiller vi klapvognen?
Få styr på al det praktiske.

Hvem står bag Børn og Unge?

Børn og unge Enheden består af kunsthistorikere, lærere, akademiuddannede kunstnere, arkitekter og studerende (bachelorer) fra arkæologi, moderne kultur og kunsthistorie.

 

Vores ambition er at stimulere børn og unges nysgerrighed, deres evne til at undres, deres kreativitet og fantasi. Sammen sætter vi ord på århundreders billedkunst, og billeder på det, der ikke er ord for.

 

Kunst er vigtig fordi den skyder kiler ind i vante tankegange, fagligt, socialt og erkendelsesmæssigt. Den hjælper os med at tænke, forstå, fortolke og kommunikere. Kunst træner os i at skelne og aflæse sammenhænge og rummer samtidig en flertydighed og tvivlrådighed, der stimulerer kreativitet og evnen til at tænke på hovedet. Læs mere om vores arbejde i bogen Børn & Unge 2013.