Fotosalg

© Julie Nord, 2005. Kathrine Ærtebjerg, 2003. Michael Kvium, 2007.

Om ophavsret

Her kan du orientere dig om ophavsret, i forbindelse med at anvende museets fotomateriale.

Af hensyn til gældende lov om ophavsret skal der i forbindelse med fotobestillinger af kunstværker, hvortil kunstneren har levet indenfor de sidste 70 år, søges om tilladelse til gengivelsen. Ved siden af den almindelige fotobestilling afgivet til Statens Museum for Kunst skal du således selv indhente tilladelse fra den pågældende, der har rettighederne til værket.

Mange danske kunstnere lader Copy-Dan Billedkunst varetage deres reproduktionsret, og tilsvarende selskaber findes i udlandet. Copy-Dan Billedkunst kan formidle kontakt til disse søsterselskaber.
Nogle kunstnere forvalter selv deres rettigheder, og du skal da selv træffe personlig aftale med den enkelte kunstner. Nærmere oplysninger omkring ovenstående og afklaring af rettigheder kan ske gennem kontakt til: 

Copy-Dan Billedkunst
Vester Fælled Torv 10
2100 København Ø 

T 35 44 14 00
F 35 44 14 14
www.copydan.dk

Har kunstneren været afdød i mere end 70 år, er ophavsretten til værket udløbet. Som det fremgår af betingelserne for brug af museets fotomateriale, skal du i disse tilfælde derfor kun oplyse, at det gengivne værk ejes af Statens Museum for Kunst, og at fotoet er taget af museets fotografer, SMK Foto.

Senest opdateret: 8.apr.2014
Sideansvarlig: Webmaster