Museumshaven



SMK's nye museumshave er ikke blot til pynt, men skal bruges  af dig.


SMK's tidligere stramt barokinspirerede have har gennemgået en omvæltende forvaltning. Haven der før var til pynt er nu et grønt område med græsbeklædte øer, spæde træer og bugtede stier – til fri afbenyttelse for alle.

SMK tilbage i parken
Tanken bag ombygning har været at skabe et nyt rekreativt grønt område til glæde for alle og skabe sammenhæng mellem by, bygning og park gennem et sammenhængende udtryk mellem have og Østre Anlæg.

Den nye museumshave bygger videre på Østre Anlægs græsbakker, bugtede stier og store trækroner, så det bliver et samlet udtryk og oplevelse hele vejen rundt om SMK. I haven finder du græsklædte ’flydende øer’ og kæmpe spejlbassin, som både kan fungere som roligt spejlbassin, levende springvand og scene.

Tag en hvilepause på trappen

I forbindelse med den nye museumshave har også museets indgangsparti gennemgået en forvandling. Museet har nemlig fået ny trappe og fået renoveret facaden. Trappen, som er af granit fra Moseløkke-bruddet på Bornholm, er tænkt som et opholdssted, hvor du kan sidde og læse en bog, drikke kaffe eller bare nyde udsigten over haven.

Tak til

Annie og Otto Johs. Detlefs' Fonde
En generøs bevilling fra Annie og Otto Johs. Detlefs' Fonde har sammen med Københavns Kommune muliggjort, at vi ny kan byde velkommen til et nyt grønt område, samt en nyrenoveret trappe og et smukt indgangsparti.

Polyform & Karres en Brand

Museumshaven er tegnet af Tegnestuen Polyform og landsskabsarkitekterne Karres en Brand.

Erik Møller Arkitekter
Trappen og indgangspartiet er renoveret af Erik Møller Arkitekter.