SMK Thy


SMK ønsker at bringe kunstsamlingen ud til flere dele af befolkningen og vil etablere en filial, SMK Thy, med åbning i 2020.


”Vi kunne godt tænke os, at en større del af Danmarks største kunstsamling bliver tilgængelig – og i stedet for at at udvide i København, drømmer vi om at udvide i Thy, så flere og nye brugere, der ikke jævnligt kommer til København får glæde af samlingen,” siger SMK’s direktør Mikkel Bogh.

SMK Thy bliver en filial af Statens Museum for Kunst, hvor kunstværker fra SMKs samling vises på udstillinger kurateret med særlig henblik på dette sted. SMK Thy udvikles i et tæt samarbejde mellem SMK og Thisted Kommune, som sammen sikrer at den udstillede kunst formidles til inspiration for regionens borgere og besøgende.

SMK drømmer om, at SMK Thy skal udvikle sig til at blive et regionalt kraftcenter og laboratorium for formidling af kunst på internationalt niveau til såvel et dansk som et udenlandsk publikum.
SMK Thy skal være en markant samfundsaktør i et forgrenet netværk af lokale kræfter og interessenter. Sammen med SMK’s personale skal de være med til at skabe en relevant institution med bred opbakning og brugere i alle aldersgrupper.

Projektet bygger på en samlet vision om at gøre kunsten nærværende for danskerne og sikre, at den bliver katalysator for betydningsfulde samtaler imellem mennesker på steder og i situationer, hvor kunsten i dag er fraværende. Helt konkret betyder det, at flere mennesker skal have mulighed for at komme tæt på og opleve landets største kunstsamling.

Åbning
Vi arbejder på at rejse midler til at istandsætte Dover Odde Købmandsgaard i Thisted kommune frem mod åbningen af udstillingsstedet SMK Thy i maj 2020.

Presse

Læs pressemeddelelsen og se pressefotos fra SMK's mulige nye lokation i det nordjyske.

Nyheder fra SMK Thy

Tilmeld dig nyhedsbrevet , og hold dig opdateret på udviklingen i projektet.

KontaktFrederikke Sofie Kirsmeier Preskou
Projektkoordinator
+45 2552 7188
frederikke.preskou_@_smk.dk