Presse

©

Pressemeddelelser | 2.apr.2014

Påskeferie: Forår og farver på SMK med overmalinger og Asger Jorn i børnehøjde

Foråret har meldt sin ankomst, og det fejrer SMK med et påskeprogram pakket med aktiviteter for børn og barnlige sjæle. I den anmelderroste Asger Jorn udstilling er der finurlig videoformidling i børnehøjde, og i Børnenes Værksted kan man lege med farver og lave overmalinger a la Jorn. Og så er der dukketeater-drama i Skulpturgaden og særlige omvisninger for børn i museets faste udstillinger.

Asger Jorn i børnehøjde: med dukketeater-Jorn i hans atelier
Opdag helt nye sider af en af Danmarks største kunstnere, Asger Jorn, i forårets store udstilling på SMK. Her kan man blive klogere på Jorn og hans kunst med det video-baserede børnespor. I en række korte film møder man den sprælske dukke-Jorn i hans atelier, hvor han med fest, farver og musik fortæller om sig selv og sin kunst og viser sine malerier og kreative teknikker frem. De elleve film forklarer temaerne i udstillingen og gennemgår hovedtrækkene og perioderne i Jorns liv og kunst. Følg QR koderne rundt i udstillingen og bliv klogere på Jorn med et smil på læben.
”Asger Jorn – Rastløs Rebel” Børn og unge under 18: Gratis. Voksne: 110 kr.


Overmalinger a la Jorn i børnenes værksted

Asger Jorn er også den store inspirationskilde til børneværkstedets aktiviteter i påsken. Her er der mulighed for at male, lave grafik, collager og lerskulpturer a la Jorn. Prøv kræfter med Jorns drypmaleri eller kast dig ud i at lave dine egne overmalinger, inspireret af den rebelske Jorn, som købte gamle malerier på loppemarkeder i Paris og malede videre på dem. Kom og vær med til at hylde Jorn og hans mange forskellige udtryk!
Børnenes værksted 17.-21. april. 10.30-16.30. Pris: 45 kr.

Omvisninger og udstilling for børn

Hvordan ser man ud, hvis man er magtfuld? Og hvordan ser man mon ud, hvis man ikke har så meget magt? På børneomvisningerne i påsken er der fokus på kunstværker med stærke kroppe og syge stakler, og hvordan man med kunst kan vise andre, at man er magtfuld og vigtig.
Børneomvisningerne ”Du skal gøre, hvad jeg siger”. 13. & 20. april 13:00-14:00. Billetter frigives i Informationen 12:30. Gratis.

Børneudstillingen ”Frihed!” stiller spørgsmålet ’Hvad er frihed for dig?’ og viser fremstillinger af frihed i former og farver. Udstillingen fejrer 200-året for Søren Kierkegaards fødsel og tager udgangspunkt i hans filosofi.
”Frihed!” Gratis.


Dukketeater for børn og voksne
I påsken kan du opleve en forestilling i det fine dukketeater i Skulpturgaden, som kunstneren Simon Starling har skabt som en 1:1 kopi i træ af marionetteatret i Kongens Have. I forestillingen The Expedition (2011) der både er for voksne og børn, kan man følge Simon Starlings dukke-jeg på en dramatisk kanorejse mod New York i en nervepirrende jagt på en okapi. Forestillingen er produceret i tråd med de forestillinger, der kan opleves i det originale teater i Kongens Have.
Skulpturgaden 20. april kl. 15.00-15.30 og kl. 16.00-16.30. Gratis


Læs mere om påskens aktiviteter her.

Yderligere oplysninger:

Presseassistent
Iben Gøtzsche Thiele
E iben.thiele@smk.dk
T +45 25527277

Senest opdateret: 15.okt.2014
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo