Presse

Billeder (fra venstre): Christian Lemmerz, 2009. Foto: Linn Sandholm. Grav (detalje), 2009. Foto: Linn Sandholm. Legeme, 2009. Foto: Linn Sandholm

Udstilling | Det sker | Nyt om kunsten | 11.maj.2009

Åbningsaften: Christian Lemmerz på Statens Museum for Kunst

Onsdag d. 13. maj kl. 17 inviterer Statens Museum for Kunst museets gæster til et smugkig på Christian Lemmerz' nye udstilling LARGO. Forfatter Carsten Jensen, billedkunstner Michael Kvium og museets direktør Karsten Ohrt holder åbningstaler.

Husk, at du skal dø! Christian Lemmerz’ nye udstilling på Statens Museum for Kunst trodser tidens enøjede dyrkelse af det tempofyldte og ungdommelige. Med en række helt nye værker i bronze har billedhuggeren skabt en monumental, nærmest kapelagtig ruminstallation, der hylder langsomheden og kredser om døden som både uomgængelig finale og kulturbærende kraft.

Særlig åbning
Udstillingen LARGO åbner lørdag 16. maj. Allerede på onsdag kl. 17 afholder museet dog en særlig åbning på museets Scene. Taler ved bl.a. forfatter Carsten Jensen og billedkunstner Michael Kvium. Efterfølgende vil der være mulighed for at opleve udstillingen.
Gratis entré / deltagelse kræver ikke invitation.

LARGO
LARGO er skabt særligt til Statens Museum for Kunsts rammer og er tænkt som en sammenhængende skulpturel installation bestående af i alt syv store relieffer og fem fritstående skulpturer. Udstillingens titel slår en stemning an, ligesom i musikken, hvor largo er en tempoangivelse, der betegner den brede, langsomme bevægelse, der som oftest ligger til grund for de højtidelige, sørgmodig og elegiske melodier. På samme vis er alvoren, tyngden og langsomheden nedfældet i både udstillingens format og værkernes materiale.

Værkerne refererer alle til det kristne begravelsesritual og dets rekvisitter. Symbolikken er næsten påtrængende og konfronterer beskueren direkte med det store stræk mellem fødsel og død. Her er bl.a. et overdimensioneret foster, en hermetisk lukket kiste, en stor klokke uden knebel og en gylden blomst, der ligger direkte på gulvet som et afhugget hoved. De syv relieffer refererer til skabelsesberetningens syv dage, her dog poetisk forskudt til at handle om skabelsens fortrængte nætter, hvor mørket og døden tager form.
Læs mere om udstillingen.

Interview med Christian Lemmerz kan aftales på:
T +45 3374 8474

For yderligere oplysninger:
Pressekoordinator
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo