Presse

Animal Collective

Det sker | 1.nov.2010

Animal Collective, Koudlam... LIVE på SMK

AUDIO:VISUALS er overskriften på et nyt koncept under CPH:DOX, som bringer tre skæve liveevents til Statens Museum for Kunst. Derudover er museet og dokumentarfilmfestivalen gået sammen med Rytmisk Center om et stort debatarrangement.

AUDIO:VISUALS er CPH:DOX' splinternye koncertprogram dedikeret til arrangementer, der kombinerer visuel kunst og livemusik på nye og udfordrende måder. En række nye samarbejder mellem musikere og film- og billedkunstnere fører nu til nogle enestående og stedsspecifikke livebegivenheder. Tre dage i streg lægger Statens Museum for Kunst scene til helt unikke uropførelser, der opløser grænserne mellem koncert, installation, film og performance.

PROGRAM

Shit & Shine vs. Anna Maria Helgadóttir
Det engelsk-amerikanske band Shit and Shine giver deres første liveoptræden i Danmark i samarbejde med den dansk-islandske kunstner Anna Maria Helgadóttir fra kunstnergruppen Ingen Frygt. Shit & Shine blev i 2006 kåret som bedste act på Sónar. Koncerterne udvikler sig ofte til tranceagtige seancer. Musikken er en blanding af støj- og krautrock, dubstep og electro samlet omkring tribale trommerytmer, skærende guitarriffs og dybe droner. Med sig til Statens Museum for Kunst bringer de fem trommeslagere, en guitarist og en åndemaner iført kaninmaske. Anna Maria Helgadóttír har produceret en film, der som én lang bevægelse gennem bandets syrede univers vil fordoble deres tilstedeværelse i rummet.
Fredag d. 12. november kl. 20. 240 min. 100 DKK.

Koudlam vs. Cyprien Gaillard
To af den franske kunst- og musikscenes mest visionære unge stjerner træder endnu en gang sammen omkring en totalperformance. Koudlams tunge og postpunk-inspirerede kompositioner kombineres med den internationalt anerkendte billedkunstner Cyprien Gaillards storladne, apokalyptiske videovisioner. Sammen har de før indtaget bl.a. Tate Modern og Art Basel med deres videosymfonier sendt direkte fra et russisk betonhelvede. Koncerten på Statens Museum for Kunst bliver en specialudgave af deres mest ekstreme optrædener.
Lørdag d. 13. november kl. 20. 120 min. 100 DKK.

ARTIST TALK: Mød også Cyprien Gaillard til en eksklusiv artist talk på museet, lørdag d. 13. november kl. 14.

Animal Collective vs. Danny Perez
Det er lidt af en sensation, når Animal Collective sammen med bandets faste visuelle samarbejdspartner Danny Perez indtager museet. Globby Bodies hedder den splinternye lyd- og videoinstallation, de tilsammen opfører for første gang nogensinde. Det eksperimenterende og anmelderroste amerikanske indieband omdanner hele tre af museets udstillingsrum til ét altomfattende univers af billeder og lyd. Og på den store Scene vil man kunne opleve både en unik live performance ved bandets guitarist Deacon i selskab med Gang Gang Dance's Tim DeWitt, samt et dj-set ved frontmand Dave Portner aka Avey Tare. Globby Bodies ligger i forlængelse af både den stedspecifikke installation, bandet skabte på Guggenheim-museet i New York i foråret og deres visuelle album ODDSAC (2010).
Søndag d. 14. november kl. 19. 300 min. 200 DKK.

SÆRTILBUD: Køb billet til alle tre koncerter for 280 DKK. Spar 100 DKK.

Billetter og rabatbillet kan købes på www.cphdox.dk.


DEBAT: Kunstmuseet som TV-station
I 2.0.-alderen har kunstmuseerne i stigende grad involveret sig i produktionen af medieindhold. Mange museer har efterhånden fået deres egne digitale tv-kanaler, som for eksempel Tate Media og Boijmans van Beuningens Arttube. Hvilke kvalitetskriterier er i spil, når institutionerne laver tv om sig selv? Og er der plads til institutionel selvkritik, eller er der tale om en avanceret form for museal marketing?

Panelet består af: Kate Vogel (producer på Tate Media og tidligere producer på Channel 4), Rasmus Nielsen (kunstgruppen Superflex), Maxime Goguet (web-tv producent hos bl.a. Centre Pompidou og Palais de Tokyo) og Mathilde Schytz Juul (leder af digital produktion på Statens Museum for Kunst).
Onsdag den 10. november 2010. Kl. 16.00 - 18.00. Gratis entré.

Debatten er støttet af Rytmisk Center.


For yderligere oplysninger:

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo