Presse

©

Det sker | 18.apr.2013

Apparatjik på SMK

Anført af medlemmer fra bl.a. Coldplay, A-ha og Mew indtager musikkollektivet Apparatjik den store Scene på SMK. Nu med canadiske Lowell som gæstevokalist. Det sker fredag d. 3. maj. Begrænset antal billetter tilbage.

Koncertfomatet bliver i den grad udfordret, når Apparatjik med lige dele musikalsk og visuelt overskud indtager Scenen på SMK. Supergruppen har ved tidligere lejligheder leveret deres særprægede liveshows på kunstinstitutioner som det prestigefyldte Serpentine Gallery i London og på Neue Nationalgalerie i Berlin. Og dansk publikum kunne for første gang opleve Apparatjik live på Orange Scene ved sidste års Roskilde Festival.

Light Space Modulator
Det bliver dog et markant anderledes koncertkoncept, der kan opleves på SMK. Kvartetten vil fremføre koncerten fra en særligt konstrueret kube, som gruppen har navngivet The Light Space Modulator med henvisning til den ungarnske billedkunstner László Moholy-Nagy og dennes banebrydende billedeksperimenter. Udover at indramme og iscenesætte gruppen under koncerten bliver kuben samtidig en katalysator for et spektakulært visuelt show, der sammenkæder et væld af lyde og billeder på kryds og tværs af kunst og populærkultur.

Grænseløst
Apparatjik har et markant dansk islæt ved sanger og guitarist Jonas Bjerre fra Mew og tæller desuden Guy Berryman fra Coldplay, Magne Furuholmen fra A-ha samt Martin Terefe, der har produceret for en lang række musikere, bl.a. Martha Wainwright, Train, Cat Stevens og Mary J. Blige. Apparatjik blev dannet i 2008 som et midlertidigt velgørenhedsprojekt, men har siden indspillet to albums og givet liveshows verden over.

Apparatjik er på mange måder et eksperiment uden grænser. Sideløbende med deres højt profilerede musikkarrierer kører de fire medlemmer Apparatjik som et kollektivt og kreativt frirum, hvor nye grænser afprøves ofte i samarbejde med andre musikere, billedkunstnere, designere, teknikere og forskere. Musikalsk blander Apparatjik kortene, så tonerne ubesværet veksler ind og ud mellem electropop, eksperimentalmusik og disko, altid iscenesat i et grænsefelt mellem performance og totalinstallation.

Gæstevokalist: Lowell
Koncerten giver også mulighed for at stifte bekendtskab med canadiske Lowells besnærende poetiske vokal. Sangerinden, som for nyligt blev udnævnt som Canadas "next great pop export", har siden sidste års samarbejde omkring EP'en If You Can, Solve This Jumble gæsteoptrådt ved flere Appartjik-koncerter og dermed sat er et helt særegent feminint aftryk på supergruppens live shows.

Tid og sted
Fredag den 3. maj kl. 22 på Statens Museum for Kunst (dørene åbner kl. 20). Billetter kan købes fra i dag på Billetlugen.

Koncerten støttes af Mercedes-Benz og Heineken.


For yderligere oplysninger og pressefotos:

Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 2961 6949
E jakob.fibiger@smk.dk

Ansvarlig for fundraising og partnerskaber
Hanne Støvring
T +45 4160 8561
E hanne.s@smk.dk

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo