Presse

Billeder (fra venstre): Kirsten Justesen, Omstændigheder, 1969. Lauritz Prior, Amor og Psyche, 1865. Asger Jorn. Livshjulet. Januarbilledet af årstidssuiten, 1953

Udstilling | Nyt om kunsten | For børn | 27.maj.2009

Blomsten og bien. En udstilling om kys, kærester og kærlighed

Med originale kunstværker, vægtegninger, popmusik og et glimt i øjet tager den nye udstilling på Statens Museum for Kunst livtag med kærlighedens mange facetter. Udstillingen, som fortrinsvist er for de 6-12 årige, understøttes af et undervisningsmateriale, og kærligheden sniger sig også ind i børneomvisningerne og de kreative forløb i Værkstedet i weekenderne.

Børnenes Museum for Kunst
Blomsten og bien
En udstilling om kys, kærester og kærlighed
Statens Museum for Kunst
30. maj 2009 – 25. april 2010


Kærligheden i børnehøjde
Med værker fra godt og vel 500 års kunst går udstillingen ”Blomsten og bien” tæt på kærlighedens mangfoldighed. Kærligheden i børnehøjde tager mange retninger, og udstillingen forholder sig både til den store romantiske og mytologiske kærlighed og den mere jordnære og hverdagsagtige af slagsen. Forelskelse, forældrekærlighed, de nære relationer og bare det at elske sit kæledyr er temaer, der berøres på udstillingen. Samtidig danner udstillingen en poetisk ramme for samtale og diskussion omkring svære emner, så som livets oprindelse og det at skabe i både biologisk, psykologisk og kreativ forstand.

Udstillingen samler over 20 malerier, skulpturer og fotografiske værker, som på forskellig vis forholder sig til den ellers så uhåndgribelige kærlighed. Værkerne, som er hentet fra henholdsvis museets egne samlinger og fra andre museer og private samlinger spænder fra starten af 1500-tallet og frem til i dag. Fra Cranach og Thorvaldsen til Asger Jorn, Kirsten Justesen, Nicolai Howalt, Lilibeth Cuenca og Kasper Bonnén.

Pop og vægtegninger
Udstillingen er tilrettelagt, så den formidlingsmæssigt er i øjenhøjde med børn. Tonen slås an ved udstillingens indgang, hvor publikum mødes af Natasjas version af popklassikeren Dig og mig fra 1986. Derudover har Anders Reventlov Larsen skabt en række vægtegninger, der kommenterer og perspektiverer udstillingens værker og temaer.
Udstillingen er målrettet børn i alderen 6-12 år.
Gratis entré til udstillingen.
Gratis omvisning for børn ifølge med voksen lørdage og søndage kl. 13.

Undervisning
Udstillingen ledsages af undervisningsmaterialet ”Indblik”, som diskuterer og stiller spørgsmål til værkerne. Derudover er der udviklet et digitalt læringsunivers til 2. - 4. klasse, som gennem små fortællinger og sjove effekter inddrager eleverne i udstillingen. Læringsuniverset indgår i et 1-times undervisningsforløb i udstillingen. Derudover tilbyder vi dialogbaserede omvisninger med værkstedsbesøg.

Værkstedet
Kærligheden har også taget over i Værkstedet. Her kan børn selv prøve deres kreative kræfter af med inspiration fra udstillingen. Det er kunstnere, der underviser og hjælper børnene.
Lørdage og søndage kl. 10.30 – 16.30. Pris: 30 DKK pr. barn.

Omvisninger og Værkstedsbesøg ud over de annoncerede kan bestilles på:
T 3374 8484 mandag – fredag kl. 10-14.

For yderligere oplysninger:
Pressekoordinator
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

Kunstformidler
Nana Bernhardt
T +45 3374 8562
E nana.bernhardt_@_smk.dk

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo