Presse

Frida Gregersen / Statens Museum for Kunst

Bag om | Nyt om kunsten | Udstilling | 22.nov.2011

Brætspil blandt Europas største malere

Statens Museum for Kunst udfordrer det traditionelle museumsbesøg med et spil, hvor både børn og voksne skal fortælle gode historier ud fra malerierne på væggene. Spillet "Match-SMK" indgår og kan spilles i den centrale sal med de hollandske og flamske mestermalere i samlingspræsentationen "Europæisk Kunst 1300-1800", som åbner lørdag d. 26. november.

Man kan stadig fordybe sig i de store historiemalerier med bibelske og mytologiske motiver af kunstnere som Jacob Jordaens, Ferdinand Bol og Abraham Bloemaert. Men som noget helt nyt er en række af mesterværkerne blevet hovedpersoner i et brætspil, som skal spilles side om side med kunsten. Spillet "Match-SMK" er et tilbud særligt til familier med børn fra 6 års alderen, som i udstillingen kan sætte sig ved et af bordene, tale om malerierne og dyste om at vinde spillet.

"Match-SMK" er resultatet af et samarbejde mellem Statens Museum for Kunst og spilvirksomheden Tankespil. Spillet består af en masse billeder, der skal matches med et af de store malerier på væggene, og så skal hver spiller forklare eller fortælle, hvordan billederne passer sammen. Der er ingen rigtige svar, og det er netop meningen: ”Malerierne har selvfølgelig hver deres historie, men formålet med det her spil er, at børn og voksne skal komme med deres egen fortolkning af, hvad de ser. Og faktisk er børnene ofte bedre fortællere end forældrene,” fortæller direktør for Tankespil, Jeppe S. Christensen.

"Match-SMK" er et blandt flere nye formidlingsgreb i "Europæisk Kunst 1300-1800", som giver både historiske og aktualiserende vinklinger på den ældre europæiske billedkunst. Et digitalt bord rummer informationer om flere af værkerne og film, hvor kunstnerne Lilibeth Cuenca Rasmussen og Kaspar Bonnén blandt flere perspektiverer kunsten. I salene med italiensk kunst kan man på lydspor høre fem unge beskuere, en teolog, en psykoanalytiker og en kunsthistoriker kommentere og fortolke to udvalgte malerier. Sidst men ikke mindst har den unge danske forfatter Julia Butschkow skrevet et stykke fiktion over et fransk 1700-tals-maleri. Novellen, som udfolder livet ved det franske hof set fra den lille prins Ludvig 14.s synsvinkel, kan ligeledes høres som lydspor foran værket.

Læs mere om "Europæisk Kunst 1300-1800".


For yderligere oplysninger:

Jakob Fibiger Andreasen
Presseansvarlig
E jakob.fibiger_@_smk.dk
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949

Nana Bernhardt
Kunstformidler
E nana.bernhardt_@_smk.dk
T +45 3374 8562

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo