Presse

Billeder (fra venstre): Udsigt fra Dosseringen ved Sortedamssøen mod Nørrebro, 1838. Statens Museum for Kunst. Parti af Østerbro i morgenbelysning, 1836. Statens Museum for Kunst

Nyt om kunsten | Bag om | Udstilling | 17.mar.2010

Christen Købke på National Gallery i London

Englands mest berømte og prestigefyldte kunstmuseum viser henover foråret den første store udstilling af Christen Købke udenfor Danmarks grænser. Et bredt udvalg af den danske guldaldermalers værker præsenteres fra onsdag den 17. marts på National Gallery i London i nært samarbejde med Statens Museum for Kunst.


Udstillingen "Christen Købke: Danish Master of Light" er den første større soloudstilling i udlandet udelukkende med malerier af Christen Købke (1810-48). Købkes noget sene debut uden for Danmark skal ses i lyset af, at han er en af de allerstørste skikkelser i dansk kunst gennem tiderne. Udstillingen indbefatter i alt 48 malerier og spænder over en række af kunstnerens foretrukne motiver: landskabet, studiet af byen og provinsen, portrættet og hans typisk subtile gengivelser af nationale monumenter.

Hovedværker fra Statens Museum for Kunst
Udstillingens værker er hentet fra en række danske museer. Heriblandt Statens Museum for Kunst, som tegner sig for over halvdelen af udlånene, deriblandt flere af Christen Købkes væsentligste hovedværker. Derudover har Statens Museum for Kunst bistået i tilrettelæggelsen af udstillingen, ligesom museets ekspert i dansk guldaldermaleri dr.phil. Kasper Monrad bidrager med en større artikel til det ledsagende katalog.

Videre til Edinburgh
Udstillingen "Christen Købke: Danish Master of Light" vises London frem til 13. juni 2010. Efterfølgende bliver udstillingen vist på National Gallery of Scotland i perioden 5. juli til 3. oktober 2010.

Læs mere om udstillingen.

International bevågenhed
Med den internationale bevågenhed omkring Christen Købke følges der op på interessen for dansk kunst i udlandet med de seneste års store monografiske udstillinger af Vilhelm Hammershøi i London og Tokyo og J.F. Willumsen i Paris. Senest viste Louvre i Paris og Hamburger Kunsthalle en retrospektiv udstilling om Nicolai Abildgaard i 2008-09, ligesom C.W. Eckersberg indtog National Gallery i Washington med en stor udstilling i 2003-04.

Udstillingen er blevet til med støtte fra
A.P. Møller og Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo