Presse

©

Det sker | 25.jun.2012

Copenhagen Jazzfestival på Statens Museum for Kunst

Fra 6. til 15. juli er der jazz en masse på Statens Museum for Kunst. Som en del af og sammen med Copenhagen Jazzfestival inviterer museet til en ny omgang State Sessions med lækre jazztoner på museets Scene. Den officielle åbning af Jazzfestivalen sker 6. juli kl. 15 på museet til tonerne af Vijay Iyer Trio fra USA. I løbet af festivalen indtager flere forskellige musikere museets Scene. Læs mere om programmet.

6. juli kl. 15.00
Official Opening of Copenhagen Jazz Festival 2012: Vijay Iyer Trio (US)
Vijay Iyer (p), Marcus Gilmore (dr), Stephan Crump (b)

Copenhagen Jazz Festival 2012 skydes i gang på Statens Museum for Kunst denne fredag eftermiddag. Æren for festivalsåbningen tilfalder i år den meget roste og albumaktuelle amerikanske pianist og komponist Vijay Iyer. Sammen med sine kolleger Marcus Gilmore og Stephan Crump har han opdateret den klassiske klavertrio og skabt kraftfuld og banebrydende ny musik.

7. juli kl. 14.00
Dodebum, Maria Laurette Friis & Eivind Lønning (DK/NO)

Maria Laurette Friis (voc), Henrik Sundh (electr.), Eivind Lønning (tp)

Avantgardistisk musik, hvor vilde energiudbrud, øm inderlighed, skønhed og galskab går hånd i hånd. I trioen betjener Dodebum forskellige elektroniske instrumenter, mens Laurette Friis lufter sin til tider enormt følsomme, til andre tider totalt utæmmede vokal, og Lønning demonstrerer sit innovative trompetspil.

8. juli kl. 14.00
Stefan Pasborg / Carsten Dahl Duo (DK)

Carsten Dahl (p), Stefan Pasborg (dr)

Stefan Pasborg og Carsten Dahl har i løbet af de seneste fem år spillet sammen i mange forskellige konstellationer. Begge er de store personligheder på jazzscenen i ind- og udland, ligesom de begge kan de lide at udforske nyt musikalsk terræn.

11. juli kl. 16.00
Lundin/Danemo Kvintett (DK/SE)

Fredrik Lundin (ts, fl, b.fl), Jan Allan (tp), Jonas Östholm (p), Christian Spering (b), Peter Danemo (dr)

Til denne tredje State Session under Copenhagen Jazz Festival præsenterer festivalen og Statens Musem for Kunst et band, der består af fem eminente musikere, der sammen spiller en utvungen, luftig og overlegen klassisk jazz. Musikken er melodisk og med finesse. Jazz, der får foden til at vippe og giver smil på læben.

15. juli kl. 14.00
Susi Hyldgaard Trio “Dansk” - feat. Johannes Enders (DK/DE)

Susi Hyldgaard (voc), Sissel Vera Pettersen (voc, s, electronics), Mikkel Ploug (g), Joachim Badenhorst (cl, bcl)

Hyldgaard præsenterer et til tider abstrakt miks af musikalske genrer – et miks, som imidlertid altid er kendetegnet ved fængende melodier, gennemarbejdede arrangementer og skarpe tekster. Når Hyldgaard gæster Statens Museum for Kunst, tager hun sin nye trio plus en særlig gæst med sig, nemlig den tyske saxofonist Johannes Enders.

Til alle jazzfestivalens koncerter, som afholdes på Statens Museum for Kunst, er der gratis adgang.
Læs hele programmet for jazzfestivalen.

Børneaktiviteter
I løbet af jazzfestivalen samt resten af sommerferien, vil der på Statens Museum for Kunst være aktiviteter for børn og barnlige sjæle. Hver dag er der workshops i Børnenes Værksted, hvor der tegnes, klippes, klistres og meget andet med udgangspunkt i forskellige aktuelle temaer. Læs mere om Børnenes Værksted.

Matisse-åbning
14. juli kl. 14 vil åbningen af den store Matisse-udstilling finde sted i Museumshaven foran museet. Statens Museum for Kunst byder på kolde drikkevarer og skøn musik, når den store udstilling indvies. Alle er velkomne.

For yderligere oplysninger:

Daniel Smith Nielsen
Projektkoordinator
T +45 2517 1223
M daniel.smith_@_smk.dk

Mette Amalie Damkjær
Kommunikationsmedarbejder
T +45 3374 8423
M mette.damkjaer_@_smk.dk

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo