Presse

Det sker | 4.nov.2010

CPH:DOX på Statens Museum for Kunst

I samarbejde med CPH:DOX præsenterer Statens Museum for Kunst installationen DOUBLE TAKE, hvor internationale kunstnere fra forskellige traditioner og generationer mødes. Oplev også tre koncerter med internationale kunstnere, der kombinerer visuel kunst og musik på helt nye måder og tag del i debatten om museers rolle som TV-producenter.

DOUBLE TAKE
DOUBLE TAKE er en installation, hvor  kunstnere fra forskellige traditioner og generationer mødes. Film- og videoværker af i alt 10 internationale kunstnere vises parvis og forskudt i en parallel visning, hvor publikum på skift ser et værk af henholdsvis den ene og den anden kunstner. Visningerne vil finde sted i et særligt designet rum på Statens Museum for Kunst.

Medvirkende kunstnere
Chantal Akerman: Saute ma ville / Keren Cytter: Der Spiegel
Gordon Matta-Clark: Bongo Ninths / Cyprien Gaillard: Desniansky Raion
Ron Rice: Chumlum / Ange Leccia: Adolescence
Sean Snyder: Exhibition / Simon Dybbroe Møller: The Plain
James Benning: Pig Iron / Sofie Thorsen: The Achromatic Island
Torsdag den 4. november til den 2. januar 2011. Gratis entré

TRE UNIKKE KONCERTER
Shit & Shine vs. Anna Maria Helgadottir
Billedkunstner Anna Maria Helgadottir, der er kendt fra ”Ingen Frygt” kan oplevelses i selskab med Shit & Shine. Et seksmands trommeadvantegardeorkester fra Londons musikalske smeltedigel.
Fredag den 12. november kl. 19-00. 100 DKK.

Koudlam vs. Cyprien Gaillard

Oplev den himmelstormende franske billedkunstner Cyprien Gaillad versus Koudlam, der er et af de største avantgardenavne på den franske musikscene netop nu.
Lørdag den 13. november kl. 20-00. 100 DKK.

Animal Collective vs. Danny Perez
Det er intet mindre end en sensation, når et af nutidens største amerikanske indiebands, Animal Collective indtager Statens Museum for Kunst med den splinternye lyd- og videoinstallation Globby Bodies, der aldrig har været opført før.
Aften vil blive fuldendt med et DJ set ved bandets frontmand Dave Portner.
Søndag den 14. november kl. 19-23. 200 DKK.

SÆRTILBUD: Køb billet til alle tre koncerter for 280 DKK. Spar 100 DKK.

Debat: Museet som TV-producent

I 2.0 tidsalderen har kunstmuseerne i stigende grad involveret sig i produktionen af medieindhold bl.a. på digitale tv-kanaler. Udviklingen rejser flere interessante spørgsmål, som deltagerpanelet vil diskutere.
Debatten er støttet af Rytmisk Center.

Panelet består af:

Kate Vogel, Rasmus Nielsen fra kunstgruppen Superflex, Maxime Goguet og Mathilde Schytz Juul.
Onsdag den 10. november kl. 16-18. Gratis entré

MANIPULATION - IMAGES ON AIR
"MANIPULATION" er skabt gennem måneder med skjulte optagelser foretaget af privatdetektiver og med instruktørens skjulte kameraer uden sine medvirkendes vidende. Oplev hvordan filmens dystre univers spreder sig, når filmen projekteres op på de store mørke trætoppe, og lydsporet får dig til at gyse
Østre Anlæg. Fredag den 12. november til søndag den 14. november. Filmen varer 11 minutter og looper i tidsrummet 19-24. Gratis entré

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo