Presse

©

Nyt om kunsten | 6.feb.2009

Damptromlen flyver videre foran Statens Museum for Kunst

Den store og anmelderroste samtidskunstudstilling ”Reality Check” har sat varige spor på Statens Museum for Kunst. Selvom udstillingen nu er lukket, fortsætter den 12 ton tunge damptromle sin yndefulde svæven foran museet et år frem. Til glæde for museets publikum, og som et temmeligt konkret metafor for museets visioner om en radikal ændring af museets forplads. Samtidig har museet forlænget Mike Nelsons store installation i x-rummet frem til 20. september.

Visioner for forplads
Siden efteråret har den amerikanske kunstner, Chris Burdens værk, The Flying Steamroller med jævne mellemrum lettet og landet foran indgangen til Statens Museum for Kunst som en del af den over 3.000 m² store udstilling ”Reality Check”, som lukkede 5. januar. Men nu har museet indgået en aftale med Chris Burden samt ejeren af kunstværket om at forlænge udstillingen af The Flying Steamroller et år frem.

”Værket er et scoop for museet. Også som en separat manifestation, der afprøver kunstens virkefelt på så monumental og grænseoverskridende vis. Derudover fungerer det som en uomgængelig reminder til os selv, om at vi på sigt må skal have ændret indgangspartiet til museet. Vi har store ambitioner om at omlægge forpladsen, så museet i langt højere grad inddrages i byrummet. Der er mange ideer i spil, som vi skal drøfte med de involverede parter,” siger museumsdirektør Karsten Ohrt.

The Flying Steamroller er luftbåren
Tirsdag - fredag kl. 11 (i vinterferien også mandag).
I weekenden kl. 12 og 14.

Superrealistisk totalinstallation forlænges
Statens Museum for Kunst har desuden fået grønt lys af den engelske og internationalt anerkendte installationskunstner, Mike Nelson til at forlænge udstillingen af hans 450 m² store projekt i x-rummet, som denne gang indtager en hel etage på museet. Værket med den gådefulde titel KRISTUS OCH JUDAS: A STRUCTURAL CONCEIT (a performance in three parts) er et stort labyrintisk og selvspejlende forløb, skabt af genbrugsmateriale, som kunstneren selv har håndplukket fra lossepladser, loppemarkeder og genbrugscentraler i København og omegn.

Opsætningen af The Flying Steamroller er muliggjort på baggrund af støtte fra Montana.

Nykredit er hovedsponsor for x-rummet.

For yderligere oplysninger:
Pressekoordinator
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

Senest opdateret: 19.jun.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo