Presse

Det sker | For børn | 11.okt.2011

Efterårsferien på Statens Museum for Kunst

Den står på sære forvandlingsmaskiner, masser af børnejazz, gratis børneomvisninger og indiske ørkentoner, når Statens Museum for Kunst blænder op for et tætpakket program i efterårsferien. Mandag holder museet ekstraordinært åbent, og onsdag aften forlænger museet oplevelserne helt til kl. 22.MEST FOR BØRN
I Børnenes Værksted kan børn og barnlige sjæle hver dag selv prøve kræfter med kunsten. Alverdens materialer ligger klar, og husets kunstnere står for kyndig vejledning.

Begge søndage er der særlig workshop, hvor museet i samarbejde med den udstillingsaktuelle kunstner FOS inviterer opfinderlystne børn til at opfinde, udvikle og tegne deres egne forvandlingsmaskiner. Udvalgte tegninger indgår i en senere publikation af FOS.

Hver dag kl. 13 er der gratis børneomvisninger i museets rige kunstsamling samt i FOS' enorme og underfundige udstilling One Language Traveller.

Jazz for Kids lyder overskriften på de populære jazzkoncerter for børn, som museet præsenterer i samarbejde med Copenhagen Jazz Festival. Begge søndage i ferien danner Scenen ramme om underholdende jazz i børnehøjde. Først med gruppen Superhands, som byder på et ekvilibristisk og fantasifuldt miskmask af fri jazz, elektronisk musik, teakter, ballet, klassisk musik og meget andet. Den sidste søndag i ferien står den på Alverdens Musik, når trommeslager Stefan Pasborg og trompetist Jakob Munck tager publikum med på en musikalsk jordomrejse med toner fra Afrika, Balkan, Cuba, Rusland, Sydamerika og såmænd også Nordnorge.
Koncerterne er gratis.

MEST FOR VOKSNE
Onsdag aften indtager Vishwa Mohan Bhatt museets store Scene med koncerten Desert Slide, hans seneste projekt med indisk slideguitar. Bhatts kærlighed til den nordamerikanske slideguitar førte ham til opfindelsen af ”mohan veena”, en hybridguitar med 19 strenge, som nu er anerkendt som et ægte klassisk indisk musikinstrument. Til koncerten vil Bhatt med tonerne fra mohan veena’en tage publikum med på en uforglemmelig rejse til Tharørkenen med inspirerende sang, honningsøde melodier og ekstatiske rytmer. Koncerten er gratis.

Læs også om museets mange udstillinger og ikke mindst om den nyligt åbnede udstilling om Toulouse-Lautrec.


For yderligere oplysninger:

Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
E jakob.fibiger_@_smk.dk
T + 45 3374 8474

Lise Korsgaard
Kommunikationschef
E lise.korsgaard_@_smk.dk
T +45 3374 8420

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo