Presse

Bag om | 1.mar.2013

Grænseløst Billedsprog: Kunst uden grænser!

”Grænseløst Billedsprog” er titlen på et ambitiøst fællesnordisk kunst- og udvekslingsprojekt, som foregår d. 5.-13. marts i København. Deltagerne er 19 unge mellem 13-25 år fra Færøerne, Sverige, Letland og Danmark. Fælles for dem er, at de alle deler passionen for kunst.

Er der noget, som vi kan kalde ”fællesnordisk kunst”? Bliver vi inspireret af det samme i København som i Riga? Det er nogle af de spørgsmål, som 19 unge fra Færøerne, Sverige, Letland og Danmark kommer til at zoome ind på, når de mødes under temaet ”Grænseløst Billedsprog”.

Formålet med kunst- og udvekslingsprojektet er at undersøge nordisk kunst. At lade unge fra forskellige lande mødes og inspirere hinanden. Og sidst, men ikke mindst, er det ambitionen, at de unge med deres skærpede kunstviden og kunstneriske udfoldelse bliver kunst- og kulturambassadører i deres eget land. De skal med andre ord være med til at stimulere andre unges interesse for og lyst til kunst i deres hjemlande.

Kunst, kunst, kunst! Og oss’ kulturel udveksling!
Det er danske unge fra Imagine Nørrebros Projektakademi og unge kunstpiloter fra Unges Laboratorier for Kunst på Statens Museum for Kunst, der har udarbejdet og faciliterer programmet for ugen.
Menuen står blandt andet på kunstworkshops, oplæg, besøg på kunst- og kulturinstitutioner foruden,
selvfølgelig, de unge skandinaviske kunstneres arbejde i et værksted. Udover det kunstneriske tema vil der også være fokus på et andet centralt element: Nemlig den kulturelle udveksling og det sociale samspil mellem de unge.

Nordisk samarbejde munder ud i fælles værk
Programmet omfatter blandt andet tre workshopdage med kunstnerne Steen Haugesen, Dorte Holbek og Nikolaj Kilsmark. De vil facilitere den kunstneriske proces, der munder ud i et fælles værk under temaet ”Se lyset”.

Dette værk vil blive præsenteret på Ungdommens Vårsalong, der er Danmarks største censurerede kunstudstilling for unge. I år finder udstillingen sted på Københavns Rådhus d. 14. - 23. marts og udstilles efterfølgende i Malmø. Der er fernisering på Københavns Rådhus d. 13. marts kl. 16, hvor de unge kunstnere fra forskellige hjørner af Skandinavien også vil være til stede sammen med deres værk.


For yderligere oplysninger:

Projektleder
Lise Lunderskov
E graenseloestbilledsprog@gmail.com
T +45 2821 3842

Der vil være mulighed for at besøge de unge i løbet af ugen og møde dem ved ferniseringen.

Om Grænseløst Billedsprog
Grænseløst Billedsprog er et fællesnordisk kunst- og udvekslingsprojekt under ”Ungdommens Vårsalong”, der er Københavns Kommunes Ungdomsskoles årlige censurerede kunstudstilling for unge mellem 13-18 år.
Grænseløst Billedsprog er blevet til i et samarbejde mellem Unges Laboratorier for Kunst på Statens Museum for Kunst, Imagine Nørrebro/Projektakademiet og Københavns Kommunes Ungdomsskole. 2200 Kultur/Osramhuset og Produktionsskolen K-U-B-A bidrager endvidere til projektet. Grænseløst Billedsprog er støttet af Nordisk Børne- og Ungdomskomité – NORDBUK.

Senest opdateret: 19.apr.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo