Presse

Rumpistol

| 5.maj.2009

Guldaldermalerier i 3D på Statens Museum for Kunst

Det bliver bogstaveligt talt muligt at forsvinde ind i gamle landskabsmalerier, når u.l.k. - Unges Laboratorier for Kunst på Statens Museum for Kunst blænder op for arrangementet ”Ind i kunsten” lørdag 9. maj. VJ Casper Øbro har samlet et udvalg af museets bedste landskabsmalerier og tilrettelagt en tredimensionel flyvetur, hvor man som passager kan dykke ned i billedet, forbi de små detaljer i motiverne og helt ned i de enkelte penselstrøg. Elektronica-kunstneren Rumpistol står for lydsiden på sin medbragte rejsegrammofon.

”Ind i kunsten” hedder arrangementet i u.l.k. – Unges Laboratorier for Kunst, hvor VJ Casper Øbro er kaptajnen, der byder på virtuel kunstrejse til lands, til vands og i luften. Øbro har samlet en række af de bedste landskabsmalerier af danske og hollandske guldaldermestre. Ved hjælp af et særligt designet program, kan museets brugere selv dykke ned og bevæge sig rundt i landskabsmaleriernes mange lag samt aflure kunstnernes malemetoder. Rejsen akkompagneres af elektroica-kunstneren Rumpistol (Jens Berents Christiansen), som til lejligheden skaber et voldsomt live soundtrack ud fra egne ældre og helt nye uudgivne musikstykker.

Workshop
Efterfølgende er der workshop, hvor museets gæster selv kan tilrettelægge deres helt personlige kunstrejse med hjælp fra Casper Øbro, som viser et par hemmelige VJ tricks.

Tid og sted
Lørdag d. 9. maj kl. 14.00 i u.l.k. –
Unges Laboratorier for Kunst
Gratis entré.
Læs mere om u.l.k. - Unges Laboratorier for Kunst.

For yderligere oplysninger:
Pressekoordinator
Jakob Fibiger Andreasen
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949
E jakob.fibiger_@_smk.dk

Konstitueret leder af undervisningsenheden
Nana Bernhardt
T +45 33748562
E nana.bernhardt_@_smk.dk

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo