Presse

Foto: Martin Bigum

Udstilling | Nyt om kunsten | 28.feb.2012

Hammershøi hitter

”Hammershøi og Europa” tegner sig til at blive én af de mest velbesøgte udstillinger på Statens Museum for Kunst i nyere tid.

Publikum har taget overordentlig godt imod forårets store udstilling på Statens Museum for Kunst. I de første to uger af udstillingen ”Hammershøi og Europa” har mere end 35.000 gæster besøgt Statens Museum for Kunst. Ikke siden starten af 2006 og den store Rembrandt-udstilling har museet haft lignende besøgstal i åbningsugerne for en ny særudstilling.

”Hammershøi og Europa”, som vises frem til den 20. maj, er den første store udstilling om Vilhelm Hammershøi nogensinde på Statens Museum for Kunst. Museet ejer den største samling i verden af malerier af Hammershøi og har i årevis arbejdet på projektet, der adskiller sig markant fra de efterhånden mange udstillinger om den danske mestermaler, som i de senere år har været vist rundt omkring i verden. Udstillingen på Statens Museum for Kunst lægger et nyt kapitel til Hammershøi og viser for første gang et stort udvalg af hans værker i selskab med hovedværker af nogle af hans samtids største europæiske billedkunstnere, bl.a. Whistler, Carrière, Fantin-Latour, Gauguin, Seurat, Khnopff, Puvis de Chavannes, Munch og Bonnard. En lang række store museer og privatsamlere rundt om i verden har bakket op om udstillingens nye kuratoriske greb og bidraget med fornemme lån af hovedværker fra egne samlinger.

2012 på SMK
Den fornemme modtagelse af ”Hammershøi og Europa” tyder på, at 2012 kan gå hen og blive særdeles godt publikumsår for Statens Museum for Kunst.

Musuemsdirektør Karsten Ohrt siger: ”De seneste par år har vi været lettere amputeret, da store dele af museet har været lukket i forbindelse med tilrettelæggelsen af de nye og tidssvarende præsentationer af museets samlinger. I slutningen af marts åbner vi sidste etape denne omfattende revitalisering af samlingerne, så vores gæster igen kan opleve 700 års kunst under samme tag. Derudover har der i højere grad været plads til at rette blikket udadtil med hensyn til skabe store særudstillinger med internationalt snit. Hammershøi-udstillingen er resultatet af et storstilet internationalt samarbejde. Det samme gælder sommerens store udstilling om Matisse, som havde været utænkelig uden et intensivt samarbejde med Centre Pompidou i Paris og The Metropolitan Museum of Art i New York. Dette museumssamarbejde muliggør, at vi kan indhente en perlerække af Matisses hovedværker fra hele verden til Danmark.”

Udstillingen "Hammershøi og Europa" er støttet af Bikubenfonden, C.L. Davids Fond og Samling og Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck's Fond.

For yderligere oplysninger:

Presseansvarlig
Jakob Fibiger Andreasen
E jakob.fibiger_@_smk.dk
T +45 3374 8474
M +45 2961 6949

Senest opdateret: 8.maj.2018
Sideansvarlig: Webmaster
SMK Logo